Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnjiva oporuka

Časna sestra optužena za multimilijunsku prevaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glava odgovorna Časna sestra talijanskog samostana optužena je za prevaru u iznosu od 2,5 milijuna eura, otkrila je talijanska policija.

Časna sestra Angela Gramegna s bogatom udovicom Francescom Di Cesare sprijateljila se malo prije nego što je gospođa umrla. U obitelji gospođe Di Cesare sumnje na prevaru pojavile su se kada su otkrili da im Di Cesare nije ostavila ništa u oporuci.

Pročitajte i ovo Čuvari Kristova groba Velika tradicija U Betini se održava običaj čuvanja Kristova groba: Pazi se na svaki detalj, a biti dio toga posebna je čast Fra Stjepan Brčina Opleo i po muškarcima VIDEO Pogledajte govor franjevca: "Ona od sebe napravi mačku idola da pola sela trči za njom. Dečki, važno je da ste oprezni, da vam se svašta ne podvali"

Sve njezine posjede, uključujući 500.000 eura u gotovini, dva milijuna eura u dionicama i njezin luksuzni apartman, prepisala je sestri Gremegni, koja je dopustila gospođi dozvolila da živi samostanu. U samostanu je gospođa Di Cesare živjela sve do svoje smrti 2007. godine. Redovnica je ponudila gospođi Di Cesare potrebnu brigu i duhovnu pomoć u njenim posljednjim danima.

>> Sedam svećenika pod istragom zbog zlostavljanja maloljetnika

Međutim, policija u Rimu pokrenula je istragu nakon što je bliski rođak gospođe Di Cesare izrazio sumnju u zakonsku valjanost njene oporuke. U međuvremenu redovnica Gremegna se preselila iz samostana 'Presvetog Srca Isusova' u talijanskom glavnom gradu na jug Italije u Napulj.

Gotovina i dionice gospođe Di Cesare nestale su, a redovnica je navodno stan u luksuznoj četvrti u Trstu, u Sjeverozapadnom Rimu stavila na prodaju.

Za vrijeme istrage, stručnjak za rukopis otkrio je određene razlike u potpisu gospođe Di Cesare na oporuci i drugim dokumentima. U razgovoru sa susjedima također je otkriveno da su nekoliko dan prije i nakon smrti gospođe Di Cesare, časne sestre iz stana iznosile određene kutije, odjeću i mnoge druge predmete.

>> Papa Benedikt: Svećenici moraju živjeti svetim životom

Redovnica Gremenga sada je i službeno pod istragom zbog prijevare, krivotvorenja službenih dokumenata i lažnog predstavljanja.

Šef policije Luigi Sementa rekao je da je redovnica obaviještena o službenoj istrazi koja se vodi protiv nje, i o tome da tužitelji u Rimu vjeruju da je glavna odgovorna za ovu multimilijunsku prevaru. Njezina prva reakcija bila je šok i iznenađenje. Tvrdila je da nije učinila ništa loše i i da može dokazati da nije učinila ništa protuzakonito, niti ona niti druge redovnice. Sretna je što ima priliku sve objasniti istražiteljima.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene