Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi službeni put

Prvi službeni put novog britanskog šefa diplomacije, Kijevu poručio: "Nastavit ćemo vam davati vojnu potporu"

David Cameron u posjetu Vladimiru Zelenskom
David Cameron u posjetu Vladimiru Zelenskom Foto: Afp
Bivši premijer David Cameron u ponedjeljak je imenovan za novog britanskog ministra vanjskih poslova. Na svom prvom radnom putovanju u inozemstvo sastao se ukrajinskim predsjednikom Vladimirom Zelenskim.

Britanski ministar vanjskih poslova David Cameron doputovao je u Kijev i sastao se s ukrajinskim predsjednikom Vladimirom Zelenskim na svom prvom radnom putovanju u inozemstvo, rekao je ukrajinski čelnik u četvrtak.

Bivši premijer David Cameron u ponedjeljak je imenovan za novog britanskog ministra vanjskih poslova. U videu koji je objavio ured predsjednika Zelenskog, Cameron je rekao da želi naglasiti potporu Londona Ukrajini.

Pročitajte i ovo Ilustracija povezuju ih s Hezbolahom Velika racija u Njemačkoj: Stotine policajaca upalo u više od 50 objekata, love pomagače terorista

Pročitajte i ovo Napad Hamasa na Izrael snimljeni i tuneli UZNEMIRUJUĆE Kamera hamasovca otkrila detalje masakra: Snimao selfi kraj vojnika kojeg je ubio, a onda je i on pao mrtav - "Ja sam otac, imam 24 godine"

Zelenski je rekao da je zahvalan na gesti koja se dogodila u jeku sukoba na Bliskom istoku koji je, prema ukrajinskom predsjedniku, skrenuo globalnu pozornost s rata Ukrajine i Rusije, koji je sada u 21. mjesecu i ne nazire mu se kraj.

David Cameron u posjetu Vladimiru Zelenskom David Cameron u posjetu Vladimiru Zelenskom (Foto: Afp)

"Svijet nije toliko usredotočen na situaciju na bojnom polju u Ukrajini, a ta podjela fokusa stvarno ne pomaže", rekao je.

Pročitajte i ovo Biciklom do Vukovara - 1 Poklonit će se žrtvama Za Vukovar će tri dana biciklirati više od 300 kilometara: "To je poseban osjećaj"

Britanija je blizak saveznik Ukrajine od početka ruske invazije u veljači 2022. godine.

"Svojim dolaskom ovamo želim poručiti da ćemo vam nastaviti davati moralnu, diplomatsku potporu... ali prije svega vojnu potporu koja vam je potrebna ne samo ove i iduće godine već i koliko god vam bude trebalo", rekao je Cameron.

Pročitajte i ovo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Traže kazne za počinitelje MVEP snažno osudilo nasilje koje je rezultiralo smrću Marka Mišića, od RS-a traže zaštitu hrvatskih povratnika

Pročitajte i ovo Poruka roditelja uhićenih navijača Dinama - 2 Doznaje Dnevnik Nove TV Novi detalji! Boysi u grčkim istražnim zatvorima ostaju najmanje šest mjeseci? Dio roditelja Boysa poslao poruku

Dodao je da će Britanija raditi sa svojim saveznicima "kako bi osigurala da je pozornost na Ukrajini".

U ukrajinskom priopćenju ne navodi se kad su razgovori održani. Na snazi su stroge sigurnosne mjere ​​zbog rata, što znači da se detalji o posjetima stranih dužnosnika nekad objavljuju tek neko vrijeme nakon posjeta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene