Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne zna povijest

Cameron se osramotio u emisiji Davida Lettermana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski premijer David Cameron osramotio se u showu američke TV zvijezde Davida Lettermana jer nije znao odgovoriti na neka pitanja iz nacionalne povijesti.

Cameron je, međutim, prvi aktualni britanski premijer koji se uopće usudio pojaviti u vrlo popularnoj emisiji u Sjedinjenim Državama čiji ga je voditelj David Letterman 'izrešetao' pitanjima iz opće kulture Ujedinjenog Kraljevstva.

Pročitajte i ovo David Cameron u posjetu Vladimiru Zelenskom Prvi službeni put Prvi službeni put novog britanskog šefa diplomacije, Kijevu poručio: "Nastavit ćemo vam davati vojnu potporu" Slika nije dostupna Na odmoru u Italiji Konobarica britanskom premijeru nije željela donijeti kavu!

Na pitanje tko je skladao 'Rule Britannia', slavnu britansku domoljubnu pjesmu, Cameron je oklijevajući odgovorio: Edward Elgar, samo da bi od Lettermana doznao kako je poemu Jamesa Thomsona uglazbio Thomas Arne.

Cameron je točno naveo godinu nastanka povelje kojom su ograničene kraljevske ovlasti (1215.), pa zatim ispravno uspio objasniti njezinu važnost kao začetka demokracije. No 'pao' je na prijevodu s latinskog na engleski ne znajući prevesti 'Magna Carta' (The Great Charter, Velika povelja).

>> Sarkozy se opet osramotio

Britanski tisak u četvrtak je ironizirao rupe u znanju konzervativnog premijera koji je polazio ugledni privatni koledž Eton, a na Oxfordu diplomirao filozofiju, politiku i ekonomiju.

'David Cameron je pao na testu britanskog državljanstva u Late Showu Davida Lettermana', piše Guardian (ljevica) i dodaje da bi premijer 'mogao imati nevolja pri prelasku granice po povratku iz SAD-a'.

'Ako je Dave pao na ispitu iz povijesti, prošao je ukupan ispit', Dnevnik Telegraph (blizak konzervativcima) ublažava opći dojam.

>> Voditelj Dalaj Lami ispričao vic i osramotio se

'Britanci su u srijedu naučili da diploma Oxforda i Etona ne čine čovjeka sveznalicom. David Cameron je čovjek, a čovjek griješi i može se nasmijati vlastitim greškama', piše Telegraph.

'Loše sam prošao. Sudjelovanjem u vašem showu završio sam svoju karijeru', našalio se Cameron na vlastiti račun. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene