Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Alsace proglasio Njemačkom

Sarkozy se opet osramotio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Salvom ljutitih zvižduka lokalni mještani Alsacea 'počastili' su francuskog predsjednika Sarkozya. Razbjesnilo ih je što je njihovu pokrajinu smjestio u Njemačku.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, predsjednik RH Gaf na svečanosti VIDEO Pogledajte Milanovićevu borbu, mučila ga jedna riječ: "La..." Gaf srpske novinarke Ups! VIDEO Voditelj išao ispraviti gaf novinarke pa i sam pogriješio: Crni petak zamijenila Velikim petkom

Novi gaf francuski predsjednik je napravio u govoru pred okupljenim stanovnicima grada Truchtersheim, 20 kilometara od njemačke granice. Govoreći predstavnicima poljoprivredne industrije Sarkozy je kazao da bi mogao prihvatiti nepravednu konkurenciju između Kine i Indije, no ne može između Njemačke i Francuske.

>> Sarkozy na rubu popularnosti

>> WikiLeaks: Sarkozy naljutio Saudijce prilikom posjeta

'Ne govorim to samo zato što sam sad u Njemačkoj', kazao je prije nego što se ispravio i sjetio da je zapravo u Alsaceu. Mnoštvo je odmah počelo zviždati i dobacivati predsjedniku koji je u znak obrane podigao ruke u zrak kao da se predaje, piše Telegraph.

Alsace je povijesna i strateški ključna pokrajina u Francuskoj koju su cijelo 19. i 20. stoljeće prisvajali Nijemci. Najnoviji gaf zasigurno neće pomoći Sarkozyu kojeg od početka prate kritike kako nije 'dovoljno Francuz'. Naime, Sarkozy je mađarskog podrijetla s djelom grčke krvi s majčine strane, a supruga Carla Bruni je rođena Talijanka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene