Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Britanski premijer u Kini

Cameron poziva Europu da ne diže zidove prema Kini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sastanku s kineskim predsjednikom Huon Jintaom, britanski premijer David Cameron najavio je da će se zauzeti za ukidanje pretekcionizma u međunarodnoj trgovini

U govoru koji je u Pekingu održao pred kineskim poslovnim ljudima Cameron je najavio da će ukidanje protekcionizma zastupati na summitu G20 u Seulu koji će se održati ovaj četvrtak i petak.

Pročitajte i ovo Ulice Pekinga - 4 Širenje korone VIDEO Sablasno prazne ulice grada s više od 20 milijuna stanovnika: "Krenulo je poput teretnog vlaka bez kontrole" Olaf Scholz POVIJESNA INFLACIJA I RECESIJA Popravljanje odnosa? Njemački kancelar sletio u Peking, odmah ga testirali na koronu, pregledali i avion

>> G20 protiv rata valutama

Dodao je još i da je slobodna trgovina 'najbolja budućnost za svjetsko gospodarstvo'. Nakon sastanka dvaju čelnika zadnjeg dana Cameronova posjeta naglašena je i važnost razvoja bilateralnih odnosa, osobito gospodarskih, a britanski premijer pozvao je i europske zemlje da budu 'otvorene prema trgovini iz pravca Kine te da ne podižu zidove u trgovini'.

Nakon razgovora s Huom šef britanske vlade kratko je posjetio Kineski zid popevši se na njegov dio u Badalingu, 60 kilometara od Pekinga. Bio je samo jedan od 10 milijuna turista koji ovu građevinu posjete svake godine. Inače, Kineski zid sastavljen je od više dijelova čija je gradnja počela još u trećem stoljeću prije naše ere, a njegova ukupna dužina je 8851 kilometar i prolazi kroz 11 kineskih pokrajina. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene