Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cambridge poručio profesorima

'Ne rukujte se sa invalidnim studentima i muslimanima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sveučilište u Cambridgeu upozorilo je svoje profesore da se ne rukuju sa muslimanskim ženama ni studentima s invaliditetom kako ih ne bi uvrijedili.

Savjet su izdali sa obrazloženjem kako su neki 'kulturno osjetljivi' na tradicionalni britanski stil pozdravljanja. Neki su profesori komentirali 'Ispada da smo potpuno ludi. Mi znamo procijeniti situaciju kada se rukovati s nekim, a kada ne'.

Pročitajte i ovo Žena urinira u ulici Splita Što je u glavi? Žena skinula gaće i pomokrila se u centru Splita usred bijela dana: "Šta grintate, nije ti se pos*ala na ulaz ka meni Englezica" Bakir i Sebija Izetbegović Fale i papiri iz Zagreba Nema dokaza da je položila ispite: Izetbegovićevoj supruzi oduzeli magistarsku titulu, ona kaže da joj sve podmeću

Na web stranici sveučilišta navodi se 'Iako se čini beznačajno, ponašanje i jezik mogu uvrijediti osobe s invaliditetom'.
Ostale 'korisne' smjernice uključuju:
 

Možete koristiti uzrečicu 'Vidimo se sutra' sa slabovidnom osobom,
Ne naslanjajte se na invalidska kolica,
Obraćajte se osobi s invaliditetom, a ne njegovu asistentu ili psu.

Glasnogovornik Sveučilišta u Cambridgeu izjavio je da se upute primjene na muslimanske žene i osobe s određenim invaliditetom.
Sveučilište se ogradilo tvrdeći da su ovo praktični savjeti za intervju, s čime se profesori ne slažu budući da smatraju da i sami znaju kada i kako se s nekim rukovati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene