Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza i kod lopova

Bugarski kradljivci automobila plijen prodaju i na rate

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kriza sve više uzima zamaha, a nije zaobišla ni bugarske kradljivce. Oni su svojim 'klijentina' počeli nuditi uslugu otkupa ukradenog vozila na rate i uz jamčevinu.

U Bugarskoj su krađe automobila udvostručene. Kradu se čak i minibusevi. Na meti snalažljivih kradljivaca osobito su automobili financijski slabijih biznismena, prenosi Mondo. 'Ukoliko žrtva nema dovoljno novaca da otkupi vozilo odmah, kradljivci uzimaju jamčevinu između 300 i 500 leva odnosno 150 do 250 eura kao osiguranje da ih neće prodati na crno ili raskomadati u dijelove, dok ne dobe traženi iznos', rečeno je iz policije za sofijski dnevnik 24 časa.

Pročitajte i ovo Ilustracija udarac ovoj pošasti Policija uhvatila serijskog kradljivca: Po Zagrebu ukrao gotovo 60 tisuća kuna u biciklima! Ribarski brod koća marke calafuria Ukrao ribarski brod i napravio štetu od 330 tisuća kuna: Završio iza rešetaka

Policija je uhitila pet bandi, koje su se bavile uzimanjem otkupa za ukradena vozila, i to samo u posljednja četiri tjedna. 'Kriza na tržištu automobila natjerala je lopove na veću smionost', rekli su u bugarskoj policiji. Inače, za otkup ukradenog vozila kradljivci traže između 2.000 i 6.000 leva, odnosno 1.000 i 3.000 eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene