Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Val napada i zločina

Buenos Aires: Izvanredno stanje nakon nasilja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Guverner Buenos Airesa Daniel Scioli proglasio je u subotu 12 mjesečno izvanredno stanje u pokrajini Buenos Airesa nakon vala napada i zločina.

Ta mjera predviđa trenutačnu mobilizaciju 5.000 umirovljenih policajca za pojačanje ophodnji u toj pokrajini u kojoj je koncentrirano 40 posto od 40 milijuna Argentinaca. Mjera je donešena nakon napada na banku u Bernalu, južnom predgrađu glavnog grada kada su napadači pucali iz automatskog oružja.

Pročitajte i ovo Haiti - 5 ulično nasilje Proglašeno izvanredno stanje: Pobjegle tisuće zatvorenika, grad paraliziran Ilustracija Ozbiljan problem Proglasili izvanredno stanje zbog opasne zaraze: "Izbijanje epidemije je neizbježno"

VIDEO Sve snimljeno: Velik požar urušio zid koji je pao na vatrogasce i ubio ih

Prošlog tjedna je u nizu pljački nekoliko ljudi smrtno stradalo što je potaknuo stanovništvo da uzme pravdu u svoje ruke, pa je nekoliko osumnjičenih pretučeno do smrti.

Guverner pokrajine Buenos Aires, Daniel Scioli, saveznik argentinske predsjednice Kristine Kirchner i mogući kandat za predsjedničke izbore 2015. tražio je suradnju oporbe i pozvao stanovnike da ostanu mirni.

Za tu mjeru je izdvojeno 600 milijuna pesosa ili 75 milijuna dolara. Prema podacima policije od početka 2014. u Buenos Airesu i okolici je ubijeno 57 ljudi, prema 161 osobi tijekom 2013. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene