Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Prijateljska obavještajna služba'

Britaniju na pošiljke iz Jemena upozorila Njemačka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka je na temelju dojave 'prijateljske obavještajne službe' upozorila Veliku Britaniju na eksplozivne pošiljke iz Jemena.

Njemački ministar unutarnjih poslova Thomas de Maizere je u Dresdenu izjavio da su njemačke vlasti između četvrtka navečer i petka ujutro dobile dojavu da je eksploziv u pošiljkama upućenim u SAD. Njemačka je tada uspjela doznati brojeve pošiljki i dostavila ga britanskim vlastima. Ministar nije rekao tko je poslao dojavu, a list Bilt am Sonntag kaže da je izvor iz Saudijske Arabije.

Pročitajte i ovo Ilustracija točno u podne Nemojte se uznemiriti, Hrvatskom će odjeknuti sirene: Pogledajte o čemu je riječ Ilustracija Može biti opasno Sve mlađa djeca koriste kozmetiku protiv starenja: Dermatolozi upozoravaju roditelje

De Maizere je zbog povišene pripravnosti vezane za otkriće eksplozivnih pošiljki otkazao svoj put u Izrael.

>> Pošiljka iz Jemena: Uhićena povučena studentica elektrotehnike

Dva paketa s eksplozivnim napravama pronađena su u petak u Britaniji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima na teretnim zrakoplovima koji su iz Jemena letjeli za Chicago. Paketi su trebali biti isporučeni dvjema sinagogama u Chicagu.

Jemenska služba sigurnosti u subotu je uhitila ženu za koju se smatra da je upletena u slanje paketa s eksplozivom za SAD. Jemenske su vlasti i u nedjelju nastavile s uhićenjima a zasad nije objavljeno koliko je osoba uhićeno u vezi s najnovijim pokušajem terorističkih napada. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene