Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Željezna dama'

Brazil: Počeli izbori za Lulina nasljednika, najveći izgledi Dilmi Rousseff

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo 136 milijuna Brazilaca izlazi u nedjelju na birališta, u prvom krugu predsjedničkih izbora na kojima najviše izgleda ima Dilma Rousseff, popularna suradnica predsjednika Luiza Inacija Lule da Silve.

Prvo se otvorilo biralište na otočiću Fernandu de Noronhi, u Atlantskom oceanu, priopćilo je izborno povjerenstvo u Pernambucu, na sjeveroistoku zemlje.

Pročitajte i ovo Jair Bolsonaro Zavjera za vojni udar Policija istražuje bivšeg predsjednika: Zanima ih zašto je proveo dvije noći u mađarskoj ambasadi Lula da Silva (Foto: AFP) I toga ima u svijetu Dok bivši brazilski predsjednik služi zatvorsku kaznu zbog korupcije, njegovi pristaše ga kandidirali za predsjednika zemlje

S obzirom da se Brazil proteže kroz tri vremenske zone, većina birališta te goleme zemlje otvorena je u 13.00 sati po srednjoeuropskome vremenu, a ona u najzapadnijim državama otvorit će se u 14.00 sati. Zadnja birališta zatvorit će se u 23.00 sata.

Glavno pitanje na ovim izborima je hoće li Dilma Rousseff (62) pobijediti već u prvom krugu i postati prva žena na predsjedničkoj dužnosti u Brazilu.

Po dvjema anketama objavljenim u subotu navečer, Rousseff koju su prozvali 'Željezna dama', možda će morati u drugi krug koji će se održati 31. listopada, u kojemu će se natjecati s glavnim suparnikom, socijaldemokratom Joseom Serrom (68). Izlazak na izbore u Brazilu je obavezan. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene