Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ne birate svoju obitelj'

SPREMAN ZA RIO Brat bombaša samoubojice iz Bruxellesa osvojio zlato

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brat jednog od bombaša samoubojica iz Bruxellesa, Mourad Laachraoui, osvojio je zlato na upravo završenom europskom prvenstvu u taekwondou i spreman je braniti boje belgijske reprezentacije na Olimpijskim igrama u Brazilu.

Njegov stariji Najim Laachraoui (24) jedan je od bombaša samoubojica koji se je raznio na briselskom aerodromu 22. ožujka. Napadi, u koje je bio uključen i napadač na gradski metro, odnio je živote 32 ljudi.

Pročitajte i ovo Ljudi odaju počast stradalima u terorističkom napadu u Moskvi 140 mrtvih i 182 ranjenih Nema kraja agoniji nakon terorističkog napada u Moskvi: Još se uvijek traga za 95 nestalih osoba Ruševine Crocus City Hall Strašne posljedice Žrtve se i dalje broje, u bolnici je gotovo 100 ljudi, a strahuje se da će ispod ruševina pronaći još tijela

Murad (21), na popisu je 185-eročlane belgijske reprezentacije koja će sudjelovati na Olimpijskim igrama koje 5. kolovoza počinju u Brazilu, gdje će se boriti u kategoriji ispod 58 kg težine.

U petak je Murad osvojio zlato u kategoriji ispod 54 kg u Montreuxu, Švicarska, a flamanska taekwondo federacija proglasila ga je na Twitteru "europskim kraljem u lakim kategorijama".

 

Na novinskoj konferenciji dva dana nakon briselskih napada, Murad je kazao kako je njegov brat bio sjajan, inteligentan dečko i da nije pokazivao nikakve znakove da je radikaliziran prije nego li je otišao 2013. u Siriju i prekinuo svaki kontakt s obitelji.

Islamski borac, veteran iz Sirije, Najim, koji je izučio za elektromehaničara, sumnjiči se da je izradio pojaseve s eksplozivom i za napade u Parizu u studenome prošle godine, u kojima je ubijeno 130 ljudi.

"To je ludo, doista - isti roditelji, isto odrastanje, i onda jedan postane uistinu dobar, a drugi uistinu loš", komentirao je u ožujku njegov odvjetnik Philippe Culot.

"Ne birate svoju obitelj", ističe s tim u vezi Murad. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene