Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispovjest

KRVNIKOV BRAT JE NJEGOVA ČISTA SUPROTNOST Osvaja medalje za Belgiju i tvrdi: 'Sramim se Najima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stariji brat Najima Laachraouija, trenutnog belgijskog državnog neprijatelja broj jedan, Mourad Laacharoui, trofejni je sportaš, koji ponosno predstavlja Belgiju na sportskim natjecanjima u taekwandou. Mourad je progovorio o svojem mlađem bratu i naglasio da ga se srami.

Mourad Laacharoui (29) je stariji brat "muškarca u bijelom", odnosno Najima Laachraouija, kojeg su nadzorne kamere na aerodromu Zaventem snimile zajedno s bombašima samoubojicama, braćom Ibrahimom i Khalidom El Bakrouijem. Mourad je osvajač srebrne i brončanih medalja u taekwondou za reprezentaciju Belgije, doznaje Daily Mail.

Pročitajte i ovo Ruski i kineski ministar vanjskih poslova Strateško partnerstvo Dvije velesile ojačale veze: "Nastavljamo suradnju..." Zaplijenjeno oružje - 6 Podignuta optužnica Planirao ubojstva najviših državnih dužnosnika i njihovih obitelji? Sakupljao fotografije i adrese, policija pronašla i arsenal oružja

Na svjetskom prvenstvu u taekwondou održanom 2015. u Južnoj Koreji, Mourad je u kategoriji do 58 kilograma osvojio srebrnu medalju, što je njegova treća medalja sa međunarodnih natjecanja, koje je osvojio za Belgiju. Prije te srebrne, osvojio je i dvije bronce na natjecanjima.

Moruad se distancirao od svojeg terorističkog mlađeg brata te osjeća dubok sram zbog Najimovih fanatičnih uvjerenja i ubilačkih aktivnosti. Najim je u međuvremenu u bijegu i belgijska policija intenzivno traga za njim.

Njihov otac je policiji rekao, još nakon terorističkih napada u Parizu, da je prepoznao Najima kao jednog od bjegunaca organizatora tih napada u Francuskoj. "Nismo se čuli s njim tri godine", rekao je policiji tad.

Policija je izvijestila da je Mouradov mlađi brat Najim stručnjak za eksplozive Islamske države, koji je pomogao u izvođenju napada na Bruxelles u kojem su ubijene 34 i ranjeno 250 osoba. Laacharoui je osumnjičen da je istu ulogu imao i u terorističkim napadima u Parizu, u kojima je ubijeno 130 osoba u studenom 2015. godine.

Najim Laacharoui je, neposredno prije eksplozija na briselskom aerodromu pobjegao, ostavivši iza sebe kovčeg s eksplozivom te je s terminala na aerodromu išetao bez problema, a par trenutaka nakon toga i nešto prije 8 sati u utorak ujutro, aerodroma Zaventem zatresle su eksplozije.

Samo 79 minuta kasnije treći bombaš samoubojica aktivirao je bombu na stanici metroa Maelbeek, gdje je ubijeno 20 osoba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene