Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bombardier predbacio SAS-u nepravilno servisiranje zrakoplova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kanadski proizvođač zrakoplova Bombardier predbacio je skandinavskoj zrakoplovnoj kompaniji SAS krivnju za kvarove na zrakoplovima tipa Dash Q400 do kojih je u posljednjih nekoliko tjedana došlo u više navrata.

Prema informacijama Bombardiera, koje prenosi list 'Politiken', SAS je prekršio utvrđenu proceduru za vrijeme reparature stajnog trapa na letjelici koja je kratko nakon toga imala nezgodu pri slijetanju.

Pročitajte i ovo Mjesto Ruda - 1 U Dalmatinskoj zagori Deseci tisuća ljudi ostali bez vode, zamalo se dogodila i katastrofa, ali stižu dobre vijesti: ''Kvar je popravljen'' Slika nije dostupna Kvar motora Zbog kvara: Zrakoplov CA ostao u Danskoj

Mehaničari SAS-a su 22. listopada na kotač pod desnim krilom zrakoplova ugradili dio koji je predviđen za prednji kotač, prenosi 'Politiken'. Pet dana kasnije, ta je letjelica morala prinudno sletjeti u zračnu luku u Kopenhagenu.

SAS je poručio preko svoga glasnogovornika kako njegovi mehaničari uvijek poštuju naputke o servisiranju. Odbio je, međutim, pobliže komentirati navode u 'Politikenu' prije nego dansko istražno povjerenstvo dovrši izvješće o nezgodi.

SAS je nakon serije sličnih problema pri slijetanju povukao iz
prometa svih 27 zrakoplova tipa Dash 400 koji se nalaze u njezinoj floti. To je izazvalo otkazivanje brojnih letova.

Posljednja nezgoda sa zrakoplovom Dash 400 dogodila se krajem listopada u Austriji, kad je na zrakoplovu Austrian Airlinesa uoči polijetanja otkriven kvar na propeleru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene