Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kvar motora

Zbog kvara: Zrakoplov CA ostao u Danskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zrakoplov je iz Kopenhagena za Zagreb trebao poletjeti u petak oko 11,30 sati, a stigao je u subotu iza ponoći.

Zrakoplov Croatia Airlinesa (CA) Dash 8-Q400 u petak je zbog tehničkog kvara više sati ostao u zračnoj luci u Kopenhagenu, potvrdio je glasnogovornik CA Davor Janušić.

Pročitajte i ovo Lufthansa avioni preusmjeravanje aviona Drama iznad BiH: Zrakoplov Lufthanse proglasio izvanredno stanje i prisilno sletio u Zagreb Slika nije dostupna Vatreni obruč VIDEO Požar u Italiji zarobio putnike u avionu Croatia Airlinesa: "O njima se vodi sva moguća skrb"

Riječ je o kvaru na ventilu motora koji je dio pneumatskog sustava. Zrakoplov je iz Kopenhagena za Zagreb trebao poletjeti u petak oko 11,30 sati, a stigao je u subotu iza ponoći.

Glasnogovornik Janušić navodi kako u Kopenhagenu pružatelj usluga tehničkog održavanja, skandinavski SAS, nije imao rezerni ventil, pa je odlučeno da se zamjenski dio pošalje iz Zagreba.

VIDEO Prvi put u Hrvatskoj: Evo kako izgleda najkompliciraniji servis zrakoplova!

Njega su donijela dva mehaničara Croatia Airlinesa redovitom linijom Zagreb - Bruxelles, koja je preusmjerena do Kopenhagena.

Dio putnika iz Dasha s leta Kopenhagen - Zagreb u međuvremenu je preusmjeren na druge letove partnerskih kompanija, a dio putnika je s desetak sati zakašnjenja u Zagreb je prevezen linijom Croatia Airlinesa kojom su stigli mehaničari.

Budući da su u Zagreb stigli nešto iza ponoći, 22-oje tzv. transfernih putnika smješteno je u hotel, a putovanje do krajnjeg odredišta nastavili su u subotu.

Zrakoplov Dash 8-Q400, nakon što su mu mehaničari zamijenili rezervni dio, prazan se vratio u Zagreb. Na njemu je obavljen planiran tehnički pregled nakon kojeg je ponovno uključen u promet Croatia Airlinesa na liniji Zagreb - Beč.

Glasnogovornik CA Janušić ističe da se sve zrakoplovne kompanije svakodnevno suočavaju s tehničkim kvarovima na zrakopolovima.

Croatia Airlines u svojoj floti ima šest aviona Dash 8-Q400, a zbog kvara na prednjim kotačima jedan od njih u rujnu prošle godine prisilno je sletio u Zürichu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene