Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Previše problema

BMW se predomislio: Slovenskoj vladi ne da 100 limuzina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
BMW, koji je slovenskoj Vladi ponudio 100 besplatnih vozila, odustao je od svoje nakane zbog previše problema u cijelom projektu.

Vladi Boruta Pahora BMW je ponudio 100 besplatnih limuzina, no danas je zaustavio sve svoje aktivnosti vezane za taj slučaj, piše 24ur.com. Iz BMW Groupe kažu kako su Vladi Slovenije namjeravali dati još uvijek nedefiniran broj vozila za određeno razdoblje, a vlada će ušteđen novac uložiti u izgradnju solarnih elektrana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Janša je za prijevremene izbore Slovenska vlada ostala bez većine Slika nije dostupna Noćna mora Pahor bez potpore zbog 'nesposobnosti' i 'egocentričnosti'

'Na taj je način BMW Group Slovenija željela dati svoj utjecaj u smanjivanju emisije CO2', dodali su. Oglasio se i Borut Pahor koji je rekao kako žali zbog nerealizacije ugovora i dodao kako se nada da taj potez neće utjecati na možebitnu suradnju Slovenije i bavarskog velikana. Naime, krajem kolovoza Sloveniju je posjetio MBW-ov predstavnik za Europu s kojim je Pahor razgovarao o mogućnosti da BMW stupi na slovensko tržite kao proizvođač koji će zaposliti velik broj radnika.

>> Pahorovoj vladi 100 besplatnih BMW-a

Njemački automobilski koncern BMW namjeravao je slovenskoj vladi dati besplatno limuzine serije pet, koja odgovara zahtjevima diplomatskog protokola. BMW je ponudio sve serije vozila koje su opremljene s tehnologijom Efficient Dynamics koja omogućuje manju upotrebu goriva i smanjuje ispuštanje CO2. Dogovarali su se i u uključenju manjih električnih vozila. U BMW Group Slovenija danas su rekli kako se radi o energetski neučinkovitim vozilima.  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene