Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Solarna energija

Pahorovoj vladi 100 besplatnih BMW-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenskoj vladi BMW će besplatno posuditi 100 limuzina, a Slovenci će ušteđeni novac uložiti u izgradnju solarnih elektrana.

Dok se sindikalisti pitaju je li Pahor odlučio limuzinama zadati smrtni udarac krizi, ekolozi upozoravaju na krivu namjenu skupih vozila, piše 24ur.com. Dogovor slovenske vlade i BMW-a trajat će pet godine, a njemačka automobilska kompanija svake će godine automobile mijenjati za nove.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti"

Automobile će prve dobiti Ministarstvo vanjskih poslova i generalno tajništvo. Kasnije će vozila preuzeti i druge vladine službe. Nakon pet godina, slovenska vlada moći će otkupiti BMW-ove automobile. Oko 100 tisuća eura, koliko će slovenska vlada godišnje uštedjeti s tim projektom, bit će uloženo u gradnju solarnih elektrana.

Ekologinja Lučka Kajfež Bogataj primjetila je kako se slovenska vlada bacila u ekološke poslove gradnje elektrana tek kada je nešto prije toga dobila besplatno. Tvrdi da bi solarne kolektre javni sektor sam trebao financirati. 'Da nam je zaista stalo do ekologije i okolišta, donirali bi nam manje automobile na plinski pogon. Ovi automobili su preskupi', rekla je ekologinja za 24ur.com.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene