Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestali avion

VIDEO Bliži li se kraj misteriju? Otkriven signal u Indijskom oceanu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon gotovo mjesec dana duge potrage za nestalim malezijskim zrakoplovom, Kina je uočila signal frekvencije od 37.5kHz-a.

Kineski patrolni brod otkrio je signal frekvencije 37.5 kHz-a na jugu Indijskog oceana, što bi moglo odgovarati jačini signala crne kutije nestalog zrakoplova, izvjestila je kineska obavještajna agencija Xinhua.

Pročitajte i ovo Zrakoplovu Boeing otpao poklopac motora Novi kvar Boeinga Drama u zraku: Avionu otpao poklopac motora za vrijeme leta - "Hvala za infarkt!" Slika nije dostupna Let MH370 Student s američkog Stanforda tvrdi da je pronašao lokaciju najvećeg misterija zrakoplovstva

Deseci brodova i zrakoplova pridružili su se potrazi i operacija je ušla u svoju najintenzivniju fazu budući da će se uskoro istrošiti baterija koja omogućuje emitiranje signala crne kutije, no zasad nema dokaza da je taj signal povezan s nestalim MH370.

Intenzivirana potraga za malezijskim zrakoplovom

Gotovo mjesec dana od nestanka malezijskog zrakoplova MH370, potraga nije dala nikakve konkretne rezulate, zbog toga što je područje potrage izuzetno veliko, no malezijske vlasti ne odustaju u naumu da pronađu taj zrakoplov.

Malezija je formirala tri odbora ne bi li što prije pronašli nestali zrakoplov, rekao je malezijski ministar prometa Hishammuddin Hussein.

'Jedan od odbora ima zaduženje biti s obiteljima nestalih putnika, drugi će nadgledati istražni tim, a treći odbor zadužen je za raspoređivanje istraživačkih trupa', dodao je Hussein.

Gdje je nestali let MH370? Počela podvodna potraga

Malezija će također imenovati neovisnog istražitelja za vođenje istražnog tima, izjavio je vršitelj dužnosti ministra.

Hussein se osvrnuo i na navode koji kritiziraju malezijske vlasti, kako se spominjalo ovih dana da su upravo one krive i odgovorne za nestanak zrakoplova. 'Htio bih kazati kako su ove optužbe potpuno neistinite', rekao je Hussein.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene