Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sofisticirana oprema na terenu

Gdje je nestali let MH370? Počela podvodna potraga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva broda opremljena sofisticiranom tehnologijom izašla su na teren kako bi pomogla u potrazi za crnom kutijom nestalog malezijskog zrakoplova.

U Indijskom oceanu počela je podvodna potraga za olupinama nestalog maelzijskog leta MH370, izvijestila je australska agencija koja koordinira potragu.

Pročitajte i ovo Iva Radić i Jovan Radan Bolno suočavanje Potresna snimka Vukovarke koja više od 30 godina traži oca: "Reci mi gdje su njegove kosti! Pred mojim očima si ga odveo!" Slika nije dostupna Nije na dnu oceana? Agonija se nastavlja: Let MH370 sletio na kopno?

Dva broda opremljena posebnim lokatorima na teren su izašla u nadi da će pronaći crnu kutiju zrakoplova. U potrazi će sudjelovati i do 14 zrakoplova te još devet brodova.

Zrakoplov Malaysia Airlinesa nestao je 8. ožujka na putu za Kuala Lumpur. Prevozio je 239 putnika i članova posade.

Misteriozni nestanak leta MH370: Objavljen transkript razgovora kontrole leta s pilotom

Ipak, za područje na kojem će dva broda koristiti sofisticiranu tehnologiju samo se nagađa da bi moglo biti ono na kojem je zrakoplov moguće udario u vodu.

Vrijeme u kojem bi se mogli detektirati 'pingovi' crne kutije istječe. Također, nema velikih novih tragova vezanih za područje na kojem je zrakoplov mogao nestati. Sve se teelje na istim analizama podataka koje su istražitelji koristili posljednjih tjedana.

'Područje za koje postoji najveća vjerojatnost da je ono gdje je zrakoplov pao u vodu je ono na kojem će započeti podvodna potraga', rečeno je na konferenciji za medije u petak.

Velika potraga nastavlja se i iznad valova.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene