Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestali let MH370

Panika zbog crne kutije: Intezivirana potraga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri tjedna nakon nestanka malezijskog zrakoplova potraga je u subotu intenzivirana na jugu Indijskoga oceana u nadi da će crna kutija biti pronađena prije nego što joj se baterije isprazne.

Desetak vojnih aviona, tri civilna i jedanaest brodova pretražit će 217 tisuća četvornih kilometara oceana, otprilike 1700 kilometara sjeverozapadno od australskoga garda Pertha jer istražitelji vjeruju da je ondje 8. ožujka pao Boeing 777 s 239 putnika i članova posade.

Pročitajte i ovo Ilustracija On sve opovrgava Bivši premijer izbačen iz zrakoplova, posvađao se sa stjuardesom: Bio je pijan? Slika nije dostupna Nestali avion VIDEO Bliži li se kraj misteriju? Otkriven signal u Indijskom oceanu!

'Ako ni u šest tjedana ništa ne nađemo, ipak ćemo nastaviti jer mnogo avionskih dijelova pluta', rekao je umirovljeni zrakoplovni časnik Angus Houston koji vodi australsku agenciju koja koordinira operaciju.

'Mislim da ćemo na kraju pronaći nešto što će nam omogućiti da suzimo područje pretraživanja'.

Gdje je nestali let MH370? Počela podvodna potraga

Vlasti ne isključuju mogućnost da se avion srušio zbog mehaničkog problema, ali kažu da dokazi, među ostalima i gubitak komunikacije, upućuju na to da je avion na letu MH370 iz Kuala Lumpura u Peking namjerno skrenut tisućama kilometara s predviđene rute. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene