Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Putinov saveznik

Ukrajinci tvrde da su Bjelorusi ušli na njihov teritorij. Lukašenko samo par sati ranije: "Nećemo se pridružiti ruskim trupama..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bjeloruske trupe ušle su na ukrajinski teritorij, informaciju je oko 11:30 objavio ukrajinski parlament. Samo par sati ranije Lukašenko je uvjeravao svoje sunarodnjake da bjeloruska vojska nije i neće sudjelovati u vojnim akcijama.

"Bjeloruske trupe ušle su u Černigivsku oblast. Informaciju je javnosti potvrdio Vitalij Kirilov, glasnogovornik snaga teritorijalne obrane Sjever. Više detalja kasnije", stoji u Facebook objavi Vrhovne Rade. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna tko je nova meta Je li Lukašenko slučajno otkrio idući Putinov cilj? Slika nije dostupna BJELORUSKI PREDSJEDNIK Lukašenko naredio raspoređivanje dodatnih snaga uz granicu s Ukrajinom, ali i dalje tvrdi da neće sudjelovati u ratu

Inače, bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko rekao je državnim medijima da se njegova vojska neće pridružiti ruskim trupama u invaziji na Ukrajinu, piše u utorak BBC.

Lukašenko, inače bliski saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina, rekao je da “bjeloruska vojska nikada nije i neće sudjelovati u vojnim akcijama”.

"To možemo bilo kome dokazati. I ne samo to - rusko vodstvo nikada nije dovelo u pitanje naš stav o nemiješanju u oružani sukob. Stoga ne namjeravamo sudjelovati u ovoj specijalnoj operaciji u Ukrajini ni u budućnosti. Nema potrebe za tim", rekao je Lukašenko.

U ponedjeljak se počelo strahovati da Lukašenko priprema slanje svojih vojnih trupa da se pridruže ruskima u napadu na Kijev.

Glasnogovornik američkog State Departmenta Ned Price rekao je u ponedjeljak da se Rusija “narugala” suverenitetu Bjelorusije pokrenuvši s njenog teritorija invaziju na Ukrajinu.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene