Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši tjelohranitelj tvrdi

'Bin Laden je živ i skriva se u Afganistanu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nasel al Bahri, bivši tjelohranitelj Osame Bin Ladena, kaže kako je njegov bivši šef još uvijek živ i skriva se u Afganistanu.

'Uvjeren sam da je on još uvijek živ. Čak da njegova smrt odmah i ne bude potvrđena, u krugovima Džihada to bi se odmah znalo. On je najvjerojatnije u Afganistanu gdje je zaštićen od strane svojeg plemena', rekao je Al Bahri u razgovoru za bečki 'Standard'. On je u razdoblju od 1996. do 2000. radio kao Bin Ladenov tjelohranitelj, a prije deset godina napustio je Al Qaidu i postao 'prvi izvjestitelj' CIA-e iz najužih krugova najpoznatije terorističke organizacije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Javio se putem snimke Najpoznatiji svjetski terorist zabrinut zbog klimatskih promjena Slika nije dostupna Oduzet mu bodež Američki 'Rambo' u lovu na Bin Ladena

Nasel al Bahri tvrdi kako je Al Qaidu napustio zbog nesuglasica jer nije mogao podnositi što su u njihovim atentatima ginuli nedužni civili. Bio je osobni tjelohranitelj Bin Ladena i bio je zadužen za njegovu gardu. 'U toj funkciji organizirao sam sva njegova kretanja izvan centrale. Nosio sam sa sobom pištolj koji mi je Bin Laden osobno dao, s nalogom da ga ubijem ako dođe do situacije u kojoj može završiti u zarobljeništvu', ispričao je bivši tjelohranitelj najtraženijeg terorista na svijetu. 'Bin Laden mi je rekao da ne želi ići u zatvor već želi umrijeti kao mučenik. 'Ubi me s dva metka prije nego što me se dočepaju Amerikanci'', ispričao je Nasel al Bahri.

>> Bin Laden prijeti smrću zarobljenih Amerikanaca

Za bečki 'Standard' Nasel al Bahri svojeg je bivšeg poslodavca opisao kao normalnog, promišljenog i mirnog muškarca koji nikada ne gubi živce. ' On je visok, voli konjske trke, nogomet i puno čita. Nikada ne skida turban', opisao je Nasel Bin Ladena. Snagama Džihada se priključio nakon što je vidio izvješća o masakrima u Bosni i Hercegovini, Avganistanu i Palestini.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene