Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NATO-ov obavještajac

Bin Laden se krije po kućama u Pakistanu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Nitko iz Al Qaide ne živi u pećini', istaknuo je visoki NATO-ov dužnosnik i dodao kako se Osama Bin Laden i njegov zamjenik Ayman al-Zawahiri vjerojatno kriju po kućama na sjeveru Pakistana.

Spomenuti NATO-ov dužnosnik, zbog sigurnosnih razloga želio je ostati anoniman, a dodao je kako su bin Laden i al-Zawahiri vjerojatnu kriju blizu jedan od drugoga. Isti izvor navodi i kako vodstvo Al Qaide, kako vjeruju u obavještajnim krugovima, živi u relativnom komforu, te da su zaštićeni od strane lokalnog stanovništva, kao i nekih članova pakistanske obavještajne službe, prenosi CNN.

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Ilustracija EUFOR Althea NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja"

>> Većina Amerikanaca ne vjeruje da će Bin Laden biti uhićen

Pakistan je, međutim, opetovano poricao kako štiti pripadnike Al Qaide. NATO-ov dužnosnik ističe kako se vjeruje da se Bin Laden nalazi u dolini Kurram, koja graniči s afganistanskom regijom Tora Bora, koja je bila uporište Talibana u vrijeme američke invazije 2001. godine.

Sve više i više pobunjenika

Američke obavještajne službe vjeruju kako se vođa Talibana Mullah Omar, nalazi negdje između pakistanskih gradova Quette i Karachija, u posljednjih nekoliko mjeseci. Iako anonimni NATO-ov visoki dužnosnik nije htio otkriti kako su koalicijske snage došle do takvih spoznaja, ali je dao do znanja kako su mu dostupne i najosjetljivije informacije.

'Svake godine pobunjenici mogu stvoriti sve više i više ljudske snage, unatoč vojnim akcijama koalicije', ističe i dodaje kako je to u 90 posto slučajeva problem Afganistana. Većina pobunjenika dolazi iz Afganistana, a ta zemlja ima sve manje vremena u rješavanju problema Al Qaide, zaključuje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene