Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne posustaju ni borbe pobunjenika i vlasti

BIJESNE BORBE U PAKLU NA ZEMLJI Velika ofenziva na džihadistička gnijezda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Područje Iraka i Sirije s razlogom se naziva paklom na zemlji. Osim borbi protiv džihadista, bijesne i sukobi između vlasti i pobunjenika.

Iračke snage sigurnosti velikom se brzinom približavaju ključnim džihadističkim uporištima s namjerom da povrate kontrolu nad gradovima koje u ovim trenucima i dalje drže militanti. U međuvremenu, sirijske snage znatno su napredovale u borbi protiv ISIS-a u regiji koja okružuje Raqqu, takozvani glavni grad Islamske države. To je ujedno i prva navala u Raqqu od 2014. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Među njima puno zapadnjaka Gotovo 30.000 stranih džihadista ušlo u Siriju i Irak od 2011. Slika nije dostupna Profesionalci SAS razbio džihadističku zasjedu, specijalac sačmaricom ubio šestoricu

Iračke snage ujedno su ušle i u prvu četvrt u Falluji nakon što su oslobodile gradić Saqlawiyu, 10 kilometara sjeverozapadno od tog grada. Trenutno se nastavlja pretraga ulica u potrazi za improviziranim eksplozivnim napravama koje su džihadisti postavili diljem grada.

Zračne snage koalicije izvršile su napade na militante koji su pokušali pobjeći preko rijeke Eufrat u splavi. Prema prvim informacijama, svi su ubijeni.

Sve jače bombardiranje Alepa

A da problemi Sirije i Iraka ne staju na borbi protiv Islamske države dokazuje i sve jače bombardiranje Alepa. Pobunjenički položaji u i oko Alepa u nedjelju su bili metom gotovo 50 zračnih napada ruskih i sirijskih vladinih snaga, kazali su očevici.

Pobunjenici su također gađali vladine položaje na tom području. Pritom je poginulo najmanje 20 ljudi, većinom civila, prenijeli su državni mediji.

Sirijski opservatorij za ljudska prava objavio je da su na istočni sektor grada bačeni deseci bačvi za naftu punih eksploziva i šrapnela. Poginulo je najmanje 32 ljudi.

Bombardiranje traje već tjedan dana i iz dana u dan sve je gore, rekao je jedan dužnosnik za civilnu zaštitu na tom području.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene