Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija policije

BiH: Uhićeni utajivači poreza, proračun oštetili za 150 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon akcije Lutka u kojoj je uhićeno 25 osoba iz dvije kriminalne organizacije predvođene Darkom Elezom i Naserom Keljmednijem, policija je u četvrtak u drugoj akciji kodnog naziva Boss privela i sedam osoba osumnjičenih za utaju poreza.

Prema pisanju "Oslobođenja" i "Dnevnog avaza" riječ je o skupini koja je tijekom niza godina državni proračun oštetila za više od 300 milijuna konvertibilnih maraka (150 milijuna eura).

Kao ključna osoba u toj skupini u medijima se pominje Anes Sadiković poznat kao veletrgovac tekstilom ali i vlasnik prijevozničkih tvrtki.

Sadiković je navodno redovito dostavljao lažne fakture o uvezenom tekstilu izbjegavajući na taj način plaćanje poreza i carina a pretpostavlja se i kako je autobusima i kamionima u njegovu vlasništvu ka odredištima u zapadnoj Europi prevožena droga koju je nabavljao Keljmendi što otkriva vezu između dvije policijske akcije.

Pročitajte i ovo Predsjednik Republike Zoran Milanović - 10 Nazvao ga populistom Šef diplomacije BiH žestoko opleo po Milanoviću: "To o njemu više govori nego o bilo kome drugom" Ivana Petrović, reporterka Dnevnika Nove TV Europsko vijeće Ivana Petrović iz Bruxellesa o zelenom svjetlu za BiH: "Glas protiv otvaranja pregovora bio bi bezveze, Plenković je rekao da to neće dopustiti"

>> Najveća operacija protiv zločinačkih organizacija u BiH!

U medijima se odmah pojavilo i jedno "zvučno" ime. Rječ je o Fuadu Kasumoviću, bivšem ravnatelju Uprave za neizravno oporezivanje BiH (UNO) što je zapravo bosanskohercegovački ekvivalent carinske uprave.

Prema tvrdnjma TV Federacije BiH (FTV) Kasumović i Sadiković bili su u prijateljskim vezama pa se pretpostavlja kako bi istraga sada mogla biti proširena i na bivšeg ravnatelja UNO.

O tome gdje je Naser Keljmendi, medijski najeksponiraniji kriminalac u BiH, i dalje se tek nagađa nakon što je postalo jasno da je on izbjegao uhićenje.

Nagađanja da je u Crnoj Gori opovrgnuo je ministar crnogorske policije Ivan Brajović a FTV je nakon toga objavila kako se Keljmendi zapravo skriva na Kosovu i to u Peći gdje je i rođen i gdje mu živi šira obitelj.

Iz Tužiteljstva BiH potvrđeno je kako će za Keljmednijem biti raspisana međunarodna tjeralica i ona se može očekivati narednog tjedna. (Hina)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene