Obavijesti Video Pretražite Navigacija

BiH: Uhićena kriminalna skupina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici policije Federacije Bosne i Hercegovine priveli su šest osoba osumnjičenih za zastrašivanje svjedoka u procesu koji se vodi protiv kriminalne skupine okupljene oko Muhameda Ali Gašija, javili su u utorak lokalni mediji u BiH.

Kriminalna skupina Muhameda Ali Gašija poznata je po iznudama, zelenaštvu i nasilničkom ponašanju, a pripadnici skupine uhićeni su u proljeće ove godine. Proces protiv njih vodi se na Županijskome sudu u Sarajevu, a riječ je o dosad najvećem slučaju procesuiranja organiziranog kriminala u Federaciji BiH.

Pročitajte i ovo Rudnik Mramor Zatočen jedan radnik Zbog ignoriranja radnika došlo do nesreće u rudniku: "Naši vapaji su godinama isti, radimo u skučenom prostoru" Potres Osjetio se i u Italiji Snažan potres s epicentrom kod Slunja zatresao Hrvatsku i BiH: "Jako je grunulo i dobro zatreslo"

U policijskoj akciji izvedenoj u noći s ponedjeljaka na utorak premetnuto je nekoliko kuća i stanova u Sarajevu, a među privedenima je i Senad Šahinpašić Šaja, poznat po bliskim privatnim vezama s Bakirom Izetbegovićem, utjecajnim dopredsjednikom Stranke demokratske akcije.

Prema nepotvrđenim informacijama, Šahinpašić je zadržan u pritvoru. Navodno se brani šutnjom i ne želi surađivati u istrazi koja se vodi zbog zastrašivanja svjedoka. Poznat kao ratni logističar Armije BiH, Šahinpašića smatraju i iznimno utjecajnom osobom među bošnjačkim političarima.

U sklopu iste policijske operacije premetnute su i zatvorske prostorije u kojima su Gaši i njegovi suradnici, kojima se trenutačno sudi na Županijskome sudu. U premetačini su pronađeni mobiteli, a utvrđeno je kako je njima Gaši komunicirao sa suradnicima koji su pritiskom na svjedoke nastojali promijenili njihove izjave dane prije u istrazi.

Na suđenju koje je u tijeku nekoliko svjedoka koji su dali izjave u listopadu izjavili su kako se ne sjećaju da ih je on ucjenjivao i da im je pozajmljivao novac po nerealnim kamatama, kako su prije izjavili.

Suđenje Gašiju i ostalim pripadnicima njegove kriminalne skupine obilježeno je čestim ispadima optuženika i provokacijama zastupnika optužbe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene