Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Knezović mu uzeo pištolj i pucao?

Uhićenom policajcu oteo pištolj pa pucao i ubio Puljića?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija BiH uhitila je policajca iz Ljubuškog. Prema neslužbenim informacijama, on je izjavio da mu je Oliver Knezović oteo pištolj i pucao.

Za uhićenog 28-godišnjaka postoji sumnja da je povezan sa smrću navijača Sarajeva Vedrana Puljića 4. listopada u Širokom Brijegu. Temeljem zahtjeva Županijskog tužiteljstva uhićenom policajcu određen je 30-dnevni pritvor, potvrdila je u izjavi za Radio Široki Brijeg Dragica Šimić, predsjednica Županijskog suda u Širokom Brijegu. Do sada su iz FUP-a BiH stigle četiri kaznene prijave, protiv četiri osobe iz Sarajeva, koje su sudjelovale u neredima u Širokom Brijegu, dodala je tužiteljica Vesna Ćavar.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Knezović ekskluzivno za Novu TV Knezović se predao: Nisam kriv za Vedranovu smrt Slika nije dostupna Dnevni list objavio fotografije FOTO: Knezović s pištoljem uperenim u navijače?

>> VIDEO: Snimka na kojoj je policajac koji puca po navijačima

>> Svjedoci: Knezoviću podmetnuto ubojstvo

>> U Širokom Brijegu smijenjena petorica policijskih službenika

Robert Cvik, glasnogovornik FUP-a rekao je kako je dosad saslušano 50-ak osoba, ali tvrdi i kako je podneseno 11 kaznenih prijava protiv izgrednika te kako će se tijekom dana ta brojka vjerojatno i dodatno povećati.  Do sada je za ubojstvo Vedrana Puljića krivcem smatran Oliver Knezović iz Širokog Brijega koji je nakon kratkotrajnog zadržavanja u pritvoru uspio pobjeći pripadnicima sudske policije Federacije BiH. Knezović je u iskazu kojega je dao širokobriješkoj policiji potvrdio kako je tijekom izgreda 4. listopada pucao iz strojnice. Obdukcijski nalaz koji je obavio patolog Hamza Žujo utvrdio je međutim kako je Puljić smrtno stradao od metka ispaljenog iz pištolja. Policija za Knezovićem još uvijek traga, a istraga o svim okolnostima pod kojima su se dogodili izgredi u Širokom Brijegu i dalje traje.

Knezović mu oteo pištolj iz ruku?

Portal poskok.info doznaje kako je uhićeni 27-godišnji policajac tvrdio kako nije pucao tijekom nereda u Širokom Brijegu, iako su na njegovim su rukama pronađeni tragovi baruta. Njegova obrana tijekom kriminalističke obrade, prema pisanju portala jest da barut na njegovim rukama potječe od zapaljenih baklji. Navodno je rekao kako je čitav dan bio u doticaju s bakljama.

Prema postojećem zakonu u BiH , osumnjičeni policajac mogao je donijeti i prosudbu o uporabi vatrenog oružja, čime se dovodi u pitanje nužnost njegove obrane, s obzirom da mu to zakon dopušta, pišu tamošnji mediji. Portal bitno.ba piše i kako se uhićenog policajca sumnjiči za izazivanje opće opasnosti, jer mu je navodno, Knezović izvukao pištolj i pucao.

Podsjetimo, scene navijačkog nasilja koje se dogodilo u Širokom Brijegu navedenog datuma, zabilježene su brojnim video i nadzornim kamerama i preplavile su internet, a pomogle su policiji BiH u razjašnjavanju događaja i identificiranja nasilnika, kao i javnosti, koja je mogla steći realniji dojam krvavih nemira.

Uhićeno deset osoba povezanih s navijačkim neredima u Širokom Brijegu

Pripadnici policijskih agencija u Federaciji BiH uhitili su deset osoba vezanih za navijačke nerede u Širokome Brijegu u kojima je jedna osoba ubijena, a više je ozlijeđeno, priopćili su u četvrtak iz federalnog MUP-a. Dodaje se kako je jedna osoba uhićena zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila kaznena djela ubojstva i ubojstva u pokušaju, jedna zbog izazivanja opće opasnosti te još osam osoba za koje postoji sumnja da su počinili kazneno djelo protuzakonitog oslobađanja osobe koju je policija lišila slobode. Policijske agencije u zapadnohercegovačkoj i sarajevskoj županiji, navodi federalni MUP, saslušale su ukupno 55 osoba.

Protiv jedanaest osoba podnesene su prijave tužiteljstvu zbog 'postojanja sumnje da su počinili kaznena djela napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti i sudjelovanja u tučnjavi'. Tijekom istrage suspendirana su i tri policijska službenika i protiv njih će biti pokrenut disciplinski postupak radi utvrđivanja propusta. Ranije je BiH raspisala međunarodnu tjeralicu za Oliverom Knezovićem, koji je također pucao iz vatrenog oružja u vrijeme izgreda, a za kojega su mediji navodili da je povezan s ubojstvom sarajevskog navijača.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene