Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povrće iz inozemstva

Poljoprivrednici blokirali cestu zbog nekontroliranog uvoza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljoprivrednici iz dviju hercegovačkih županija blokirali su na sat vremena magistralni pravac M-17 između Mostara i Metkovića u mjestu Tasovčići, prosvjedujući zbog nekontroliranog uvoza poljoprivrednih proizvoda u BiH.

‘Naše su granice širom otvorene za stranu robu, a domaća se roba ne izvozi na tržište drugih zemlja’, rekao je predstavnik poljoprivrednih proizvođača Pero Jurković. Pozvao je vlasti da uvedu strožu kontrolu i stimuliraju domaću proizvodnju. Po njegovim riječima, poljoprivrednici iz BiH nisu konkurentni jer se njihova proizvodnja ne subvencionira dok državne vlasti s druge strane omogućavaju nekontrolirani uvoz hrane sumnjiva podrijetla.

Pročitajte i ovo Prosvjednici blokirali centar Đakova - 3 Solidarni s kolegama VIDEO Seljaci ponovo prosvjeduju, blokiran centar Đakova: "Uništava se domaće tržište" Poljoprivrednici blokiraju promet na belgijsko-nizozemskoj granici - 1 Ogorčenje raste VIDEO/FOTO Šire se prosvjedi poljoprivrednika: Gotovo 2000 kamiona zapelo na belgijsko-nizozemskoj granici

>> Ukinuta zabrana izvoza proizvoda u BiH

Upozorio je kako su u BiH u prodaji i paprike iz Tunisa iako poljoprivrednici iz Hercegovačko-neretvanske i Zapadnohercegovačke županije mogu opskrbiti cijelu BiH tim povrćem. Poljoprivrednici su svojim traktorima u vremenu između 9 i 10 sati blokirali promet na magistralnom pravcu nedaleko Čapljine. Promet je nakon 10 sati ponovno normaliziran. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene