Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlasti nemaju rješenje

Berlin teroriziraju vandali: Već osam dana pale aute, policija nemoćna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već osam noći zaredom vandali u Njemačkoj spaljuju automobile diljem Berlina. Policija i vatrogasci imaju pune ruke posla.

Rano jutros vatrogasci su intervenirali u gašenju požara na automobilima u samom središtu grada te četvrti Charlottenburg na zapadu grada. Većina automobila gotovo je u potpunosti izgorjela u tim podmetnutim požarima, prenosi agencija Reuters.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

Lokalna policija već tjedan dana muku muči s pronalaskom osoba odgovornih za ta nedjela, a nije im poznat niti razlog tih nasumičnih napada. Sinoć je na dežurstvo poslano 250 policajaca te helikopter sa senzorima za noćno i toplinsko promatranje, kako bi se uočili počinitelji.

Mnogi stanovnici Berlina već su izgubili živce s počiniteljima tih paleži. I noćas su ih probudile sirene vatrogasnih vozila i policije. Berlinska policija ističe kako ne isključuju niti mogućnost da se radi o politički motiviranim napadima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene