Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oduzimanje nezakonite imovine

Beograd: Financijska istraga protiv Subotića i Jocića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijansko tužiteljstvo za organizirani zločin pokrenut će protiv Stanka Subotića i Sretena Jocića financijsku istragu u skladu sa zakonom o oduzimanju imovine proistekle iz kaznenog djela, rekao je u utorak beogradskim elektroničkim medijima posebni tužitelj za organizirani zločin Miljko Radisavljević.

Po njegovim riječima, zakonom će biti obuhvaćeni svi slučajevi otvoreni pred posebnim tužiteljstvom. Provjera će obuhvatiti i prvooptuženi za ilegalnu trgovinu duhanom u Srbiji tijekom devedesetih godina Stanko Subotić Cane i osumnjičeni za umiješanost u ubojstvo hrvatskog novinara Ive Pukanića, Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potvrđan upletenost Milovanovića U Beogradu nastavljeno suđenje za ubojstvo Pukanića Slika nije dostupna Mesić Vs Petričić Joca Amsterdam pozvan da svjedoči protiv Mesića

'Sve osobe koje su procesuirane u posebnom tužiteljstvu za organizirani zločin bit će i predmet financijske istrage. To vrijedi i za Subotića i za Jocića i za sve ostale', kazao je Radisavljević.

Jocić se nalazi u pritvoru

Sreten Jocić je uhićen potkraj travnja u vili u elitnom beogradskom naselju Dedinju, koju je iznajmio od obitelji bivšeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića. Jocić je na saslušanju u policiji nakon uhićenja odbacio sve sumnje da je umiješan u Pukanićevo ubojstvo, rekavši da je uvučen u policijsko-političke igre u Hrvatskoj.

Na zahtjev srbijanskog posebnog tužiteljstva za organizirani zločin, koje je istražnom sucu okružnog suda u Beogradu podnijelo zahtjev za provedbu istrage protiv Jocića zbog sumnje da je tijekom 2008. na području Srbije i Hrvatske izvršio kaznena djela zločinačkog udruživanja i teškog ubojstva, Jocić je zatim saslušan pred istražnim sucem, nakon čega mu je odrijeđen jednomjesečni pritvor.

Mediji su proteklih dana prenosili kako je neimenovani zaštićeni svjedok u istrazi za ubojstvo Pukanića i njegova suradnika Nike Franića izjavio da je to ubojstvo naručio Subotić, a da je Jocić organizirao skupinu koja je izvršila ubojstvo.

Subotić će tužiti sve medije koji ga budu povezivali s ubojstvom Pukanića

Subotić i njegov međunarodni odvjetnički tim odbacili su te tvrdnje, pri čemu su Subotićevi odvjetnici najavili da će tužiti sve medije koji Subotića budu povezivali s ubojstvom zagrebačkog novinara.

Zakonom o oduzimanju imovine stečene zločinom predviđen je takozvani obrnuti teret dokazivanja, što podrazumijeva da okrivljeni treba dokazati da je imovinu stekao na zakonit način. Zakonom je predvideno da se okrivljenima u sudskom postupku privremeno oduzme imovina koja nije u skladu s njihovim zakonitim prihodima. Trajno oduzimanje moguće je po pravomoćnosti presude i oduzima se sva imovina za koju okrivljeni ne uspije dokazati da ju je stekao legalno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene