Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ban Ki-moon poziva Palestince da priznaju Izrael

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon pozvao je u subotu palestinsku vladu nacionalnog jedinstva da odgovori na očekivanja međunarodne zajednice, nakon razgovora s predsjednikom Hosnijem Mubarakom u Kairu.

Ban je dodao, u izjavama tisku, da će se susresti s palestinskim predsjednikom i šefom Fataha Mahmudom Abasom prigodom posjeta palestinskim teritorijima u nedjelju, ali ne i s premijerom Ismailom Hanijom iz suparničkog islamističkog pokreta Hamas.

Pročitajte i ovo Palestinci koji bježe na sjever, 24. studenog 2023. Ministri izazvali buru SAD odgovorio Izraelcima koji žele Palestince iseliti iz Gaze: "To je zapaljivo i neodgovorno" Demonstracije Podržali ih predsjednikovi sinovi Deseci tisuća ljudi prosvjedovali u Turskoj: "Smrt Izraelu, van iz Palestine"

"Očekujemo od vlade palestinskog jedinstva da odgovori na očekivanja međunarodne zajednice u vidu mira i sigurnosti u regiji", kazao je on.

Međunarodni kvartet za Bliski istok (SAD, EU, Rusija i UN) zahtijeva za nastavak izravne pomoći palestinskoj vladi da izrijekom prizna Izrael i prihvati prošle izraelsko-palestinske sporazume.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene