Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjetski čelnici zgroženi

'Odbijam prihvatiti da se cijelim zajednicama može prijetiti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetski čelnici izrazili su u srijedu zgroženost pogubljenjem američkog novinara Stevena Sotloffa nakon što su džihadisti Islamske države objavili videosnimku smaknuća.

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon izrazio je "zgroženost" pogubljenjem drugog američkog novinara.

Pročitajte i ovo Ilustracija Suspenzija Irački militanti više neće napadati Amerikance na Bliskom istoku, oglasio se Pentagon Slika nije dostupna 10 godina od smaknuća U prvom intervjuu nakon pogubljenja oca kći Saddama Husseina pohvalila - Donalda Trumpa!

"Svi smo zgroženi informacijama iz Iraka glede strašnih ubojstava civila" koje je počinio IS, "uključujući strašno odrubljivanje glave drugog novinara", izjavio je on za boravka na Novom Zelandu.

Džihadisti IS-a preuzeli su u utorak odgovornost za odrubljivanje glave Stevenu Sotloffu, u video-snimci koja je izazvala osudu Zapada.

"Odlučno osuđujem sve zločine te prirode vrijedne prijezira i odbijam prihvatiti da se cijelim zajednicama može prijetiti strašnim zločinima zbog onoga što jesu i onoga u što vjeruju", dodao je glavni tajnik.

Stanje u Iraku "užasno je", dodao je on, pozivajući čelnike vjerskih zajednica da se založe za "toleranciju, obostrano poštivanje i nenasilje".

'Ovo je druga poruka SAD-u': Pripadnici IS-a brutalno ubili i drugog taoca!

Francuski predsjednik Francois Hollande osudio je u utorak "sa zgražanjem strašnu egzekuciju Amerikanca", novinara Stevena Sotloffa.

"Taj barbarski čin otkriva nečasnu prirodu" IS-a koji je preuzeo odgovornost za napad.

Britanski premijer David Cameron osudio je pogubljenje kao "barbarsko i vrijedno prijezira" i kazao je kako će sa svojim suradnicima hitno "razmotrili zadnje događaje".

Kazao je kako je u mislima s obitelji i prijateljima ubijenog novinara koji se nose s tom "groznom i tragičnom situacijom".

Bijela kuća je priopćila kako je zaprepaštena brutalnim ubojstvom nedužnog američkog novinara i izrazila je sućut njegovoj obitelji i prijateljima.

Glasnogovornik američkog predsjednika kazao je kako je SAD uložio značajne napore u pokušaje da oslobodi Sotloffa. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene