Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strane snage guše prosvjede

Bahrein: Više od 200 ranjenih u sukobima prosvjednika s bandama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 200 ljudi ranjeno je vatrenim oružjem danas tijekom sukoba prosvjednika s oružanim bandama koje podržava policija u šijitskom selu Sitra, prema lokalnom medicinskom izvoru.

'Više od 200 ovdje primljenih su ranjeni vatrenim oružjem', rekao je telefonom jedan liječnik, prenosi AFP. On je rekao da su bolnicu opkolile oružane skupine i snage sigurnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Cijene nafte u padu RATOVANJE JE SKUPO Prvi put u povijesti arapske zemlje uvode porez za građane Slika nije dostupna Kako protiv IS-a? Koalicija za borbu protiv Islamske države: 'Ključno je imati Tursku za stolom'

>> Bahrein: Uvedeno izvanredno stanje

>> Bahrein zatražio pomoć susjeda nakon nasilnih prosvjeda

Bahreinski kralj Hamad Ben Isa Al-Kalifa proglasio je izvanredno stanje u zemlji na razdoblje od tri mjeseca, dan nakon što su mu postrojbe iz Zaljeva došle pomoći da savlada šijitsku pobunu, u kojoj je poginuo jedan lokalni stanovnik i jedan od saudijskih vojnika iz kontingenta Zaljevskih mirovnih jedinica.

Kralj je zadužio zapovjednika oružanih snaga da uvede red pozivajući vojsku, policijske snage, postrojbe Nacionalne garde i 'svaku drugu snagu ako se pokaže potrebnim'. U ponedjeljak su na zahtjev bahreinskog kralja u tu malu, ali za regiju strateški važnu zemlju stigle snage iz zaljevskih zemalja, među kojima najviše iz Saudijske Arabije, kako bi ugušile prosvjede. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene