Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvan kontrole

Bahrein zatražio pomoć susjeda nakon nasilnih prosvjeda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bahrein je zatražio pomoć susjednih arapskih zemalja nakon što su prosvjednici nadvladali policiju i blokirali ceste, a kraljevski savjetnik je izjavio da su snage Vijeća za suradnju u Arapskom zaljevu već stigle u zemlju.

'Snage Vijeća za suradnju u Arapskom zaljevu došle su u Bahrein kako bi održavale red i sigurnost', objavio je Nabil al-Hamer, bivši ministar informiranja i sadašnji savjetnik, na Twitteru u nedjelju kasno navečer. Novine Gulf Daily News, bliske moćnom premijeru Bahreina, izvijestile su u ponedjeljak da će snage štititi strateške lokacije.

Bahreinska policija je palicama i suzavcem rastjerivala u nedjelju sudionike protuvladinih prosvjeda okupljene u poslovnoj četvrti u Manami, pri čemu su osmorica policajaca ranjena. Prosvjedi u Bahreinu, malenoj kraljevini gdje šijitskom većinom vlada sunitska dinastija, počeli su 14. veljače. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Cijene nafte u padu RATOVANJE JE SKUPO Prvi put u povijesti arapske zemlje uvode porez za građane Slika nije dostupna Kako protiv IS-a? Koalicija za borbu protiv Islamske države: 'Ključno je imati Tursku za stolom'

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene