Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stradalo najmanje tri osobe

Bahrein: Tenkovima na prosvjednike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Bahreinu je na ulice izašla vojska s tenkovima.

Sva okupljanja su zabranjena. Do sada je smtrno stradalo najmanje troje ljudi, a stotinu je ozlijeđenih.

Pročitajte i ovo Ilustracija U tijeku su razgovori Najmanje 100 tenkova moglo bi uskoro stići u Slavonski Brod Prizori na ulicama 16 ljudi ubijeno Izvanredno stanje u još jednoj zemlji! Na ulicama neredi, pljačke, ima mrtvih

Obamina je administracija izrazila je zabrinutost zbog nasilnog slamanja protuvladinih prosvjeda u ključnom američkim savezniku Bahreinu, pozivajući tamošnje vlasti na suzdržanost prema prosvjednicima.



SAD izrazio 'duboku zabrinutost'

State Department je objavio da je državna tajnica Hillary Clinton u četvrtak nazvala ministra vanjskih poslova Bahreina kako bi izrazila 'duboku zabrinutost' Washingtona zbog zbivanja protekle noći. Vojne ophodnje i tenkovi blokirali su Manamu, glavni grad male male zaljevske kraljevine nakon što je tijekom noći policija napala prosvjednike na glavnog gradskom trgu, pri čemu su ubijene najmanje četiri osobe. Clinton je s bahreinskim ministrom razgovarala o tome kako odgovoriti na zahtjeve prosvjednika, dodao je State Department.

>> Bahrein: Troje mrtvih, policija rastjerala prosvjednike

SAD sa zabrinutošću prati nemire u Bahreinu, državi koja je dom američke 5. flote i jedan od ključnih oslonaca američke vojne strategije na Bliskom istoku.

Mrtvih i u Jemenu i Libiji

U sukobima koji su u četvrtak izbili u Sani i Adenu tijekom prosvjeda protiv režima poginula je jedna osoba, a 35 je ranjeno, dok se širi prosvjedni pokret drugim gradovima Jemena. U Libiji je u sukobima do sada stradalo 14 osoba.

(K.A./T.Š./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene