Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa bez jamstva

Assangeova odvjetnica: Jako je teško iznijeti datum njegova izlaska iz veleposlanstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnica Juliana Assangea izjavila je u utorak da je "vrlo teško" znati kad će 43-godišnji Australac napustiti ekvadorsko veleposlanstvo u Londonu gdje živi zatvoren već 26 mjeseci zbog "velikog broja" sudskih postupaka u tijeku.

Osnivač WikiLeaksa kazao je u ponedjeljak da će "ubrzo" napustiti veleposlanstvo te opovrgao novinske informacije o zdravstvenim problemima s plućima i srcem.

Pročitajte i ovo Julian Assange (Foto: Arhiva/AFP) Objavio El Pais U javnost procurila prilično neobična snimka nadzorne kamere iz ekvadorskog veleposlanstva, u glavnoj ulozi – Julian Assange Slika nije dostupna U Švedskoj Vrhovni sud odbacio žalbu Juliana Assangea

No, po odvjetnici Jennifer Robinson, "jako je teško iznijeti datum" njegova izlaska iz veleposlanstva dok ne dobije jamstvo da neće biti izručen SAD-u.

Assange objavio da ima zdravstvenih problema te da napušta veleposlanstvo

Otići će "čim se dogovore uslovi koji bi Julianu omogućili da napusti veleposlanstvo uz poštivanje njegova političkog azila koji ga štiti od opasnosti izručenja SAD-u", kazala je ona australskom ABC-ju.

Sklonjen od lipnja 2012. u veleposlanstvu Ekvadora, Assange od 18. kolovoza iste godine uživa u "političkom azilu". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene