Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bashar al-Assad:

'Američki zračni udari u Siriji nisu se pokazali učinkovitima na terenu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koalicijske zračne snage predvođene SAD-om počele su bombardirati militante Islamske države i drugih tvrdolinijaških islamističkih frakcija u Siriji u rujnu.

Američki zračni udari u Siriji nisu se pokazali učinkovitima na terenu, izjavio je predsjednik Bashar al-Assad, objavio je jedan francuski časopis, a prenijelo u srijedu sirijsko predsjedništvo na Twitteru.

Pročitajte i ovo Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih Djeca s majkama u Siriji (Foto: AFP) Tragična statistika U ratnim sukobima od 2013. do 2017. poginulo više beba nego vojnika

Koalicijske zračne snage predvođene SAD-om počele su bombardirati militante Islamske države i drugih tvrdolinijaških islamističkih frakcija u Siriji u rujnu. Upitan je li mu ta operacija pomogla, Assad, čije se snage bore protiv tih istih skupina tijekom više od tri godine sukoba, rekao je za Paris Match da se 'terorizam ne može zaustaviti zračnim udarima'.

'Bitni su vojnici na terenu koji poznaju taj teritorij i mogu reagirati. Zbog toga nije bilo opipljivih rezultata u dva mjeseca udara vođenih koalicijom', kazao je on u isječcima iz intervjua objavljenima na internetskoj stranici Paris Matcha na engleskom jeziku.

Strašna opasnost s kojom su suočeni - Nema garancije da su bilo gdje sigurni!

'Nije istina da udari pomažu. Oni bi pomogli da su bili ozbiljni i učinkoviti. Mi vodimo borbe na terenu protiv Daesha i nismo primijetili nikakve promjene, posebice s obzirom na to da Turska pruža izravnu potporu tim regijama', kazao je.

'Daesh' je arapski akronim za Islamsku državu. Damask redovito optužuje Tursku da podupire islamističke pobunjeničke skupine u Siriji kao što je Islamska država, dok Ankara to niječe. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene