Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milijuni ljudi

Strašna opasnost s kojom su suočeni - Nema garancije da su bilo gdje sigurni!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Višegodišnju patnju sirijskog naroda zasjenili su drugi ratovi.

Velik broj izbjeglica iz sirijske provincije Hama ubijen je ovog tjedna kada je Assadov režim bacio bačve s eksplozivom na njihov izbjeglički kamp u susjednom Idlibu, pišeTelegraph.

Pročitajte i ovo Provjereno: Dijete - 3 Emisija Provjereno ''Mene je to ubilo…'': Obiteljski prijatelj osumnjičen za spolno zlostavljanje djevojčice pušten iz pritvora Djeca u Gazi Žrtve i svjedoci nezamislivog užasa Gaza je groblje djece, a ni ona koja su preživjela nikada više neće svijet gledati istim očima: "Ne želim lažne noge. Želim da mi vrate noge natrag, oni to mogu"

Takav masakr nekada bi bio na naslovnicama vijesti, ali slike rata diljem Bliskog istoka zasjenile su trogodišnju patnju sirijskog naroda. Snimke muškaraca koji su u rukama držali dijelove tijela djece bile su pak previše za objavu. Ipak, teško je zanemariti činjenicu da je 9,5 milijuna Sirijaca protjerano iz svojih domova tijekom civilnog rata i ne postoji garancija da će biti sigurni bilo gdje unutar zemlje.

Britanski džihadist želio se vratiti iz Sirije, ali sada je kasno...

Izaslanik UN-a Staffan de Mistura predložio je u četvrtak uspostavu zona kroz koje bi prolazila humanitarna pomoć. No, bitno je naglasiti da u tri godine rata i UN-ove misije nisu uspjeli zajamčiti pristup pomoći na spornim područjima.

Više od tri milijuna ljudi napustilo je zemlju. Od toga ih je 1,5 milijuna u Turskoj,a više od milijun u Libanonu, dok su još stotine tisuća našle su smještaj u izbjegličkim logorima na sjeveru Jordana. Na najveći Zaatari kamp može se gledati kao na četvrti najveći grad u Jordanu.

Kako godine prolaze izbjeglice se premještaju s pograničnih područja u glavne gradove - ulice Istanbula i Beiruta sada su pune sirijske djece koja prosjače.

Mnogi pokušavaju doći i do Europe. Samo u Švedskoj je od izbijanja rata primljeno 40 tisuća sirijskih tražitelja azila.

15-godišnjak otkrio strašnu metodu kojom IS-ovci tjeraju ljude u borbu!

Jedna američka humanitarna udruga pokrenula je akciju u sklopu koje je osmogodišnji Hani, trenutno smješten u Libanonu, posvjedočio za kamere kako je svjedočio ubojstvu svojih prijatelja i rođaka. Djeca poput njega čine polovicu izbjeglica.

SAD tvrdi da je i dalje predan padu Assadovog režima, no u tijeku je i rat protiv Islamske države. To otvara mogućnost da će rat trajati deset, pa možda i 15 godina. Ako rat potraje toliko dugo, Hani više neće biti dijete kada završi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene