457733
457733
457733
457733
457733

Merkel potvrdila da ide po još jedan mandat

  • , 20.11.2016., 19:53
  • Autor:
  • komentara

Njemačka kanceralka Angela Merkel i službeno je potvrdila da će se kandidirati za četvrti mandat na parlamentarnim izborima koji će se održati 2017. godine.

 
 
 
 
Angela Merkel (Foto: AFP)
Angela Merkel (Foto: AFP)

Iako je već ranije o tome obavijestila svoju stranku Kršćansko-demokratku uniju (CDU), Angela Merkel sada je ti i službeno objavila, javlja dpa. 62-godišnja kancelarka istaknula je na prethodno održanom stranačkom skupu kako očekuje da će na stranačkom kongresu, koji se treba održati u prosincu, opet biti izabrana za predsjednicu CDU-a.

Važno je istaknuti kako u Njemačkoj nema ograničenja broja mandata kancelara, a osvoji li kancelarka još jedan mandat bit će to izjednačavanje rekorda koji je postavio njezin mentor Helmut Kohl, koji je bio kancelar za vrijeme pada Berlinskog zida.

Angela Merkel je na vlasti od 2005. , a proteklih se mjeseci suočila s nikad brojnijim kritikama, najveći je broj njih bio vezan uz stav koji je iskazala prema rješavanju migrantske krize.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se