Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema ograničenja

Merkel potvrdila da ide po još jedan mandat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kanceralka Angela Merkel i službeno je potvrdila da će se kandidirati za četvrti mandat na parlamentarnim izborima koji će se održati 2017. godine.

Iako je već ranije o tome obavijestila svoju stranku Kršćansko-demokratku uniju (CDU), Angela Merkel sada je ti i službeno objavila, javlja dpa. 62-godišnja kancelarka istaknula je na prethodno održanom stranačkom skupu kako očekuje da će na stranačkom kongresu, koji se treba održati u prosincu, opet biti izabrana za predsjednicu CDU-a.

Pročitajte i ovo Izrael bombardirao Rafu - 2 Na najvišem sudu UN-a Velesilu teško optužili i traže hitne mjere: "Time su omogućili genocid..." Petr Bystron Isplivale audiosnimke Političar populističkog AfD-a pod pritiskom javnosti: "Nisam primio nikakav novac za širenje proruskih pozicija"

Važno je istaknuti kako u Njemačkoj nema ograničenja broja mandata kancelara, a osvoji li kancelarka još jedan mandat bit će to izjednačavanje rekorda koji je postavio njezin mentor Helmut Kohl, koji je bio kancelar za vrijeme pada Berlinskog zida.

Angela Merkel je na vlasti od 2005. , a proteklih se mjeseci suočila s nikad brojnijim kritikama, najveći je broj njih bio vezan uz stav koji je iskazala prema rješavanju migrantske krize.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene