Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Porazgovarali o ratu

Halo, halo: Merkel nasjela na lažni poziv ruskih komičara

Angela Merkel
Angela Merkel Foto: Afp
Poznati par ruskih šaljivdžija tvrdi da je naveo bivšu njemačku kancelarku Angelu Merkel na razgovor o ratu u Ukrajini, nakon što su u ponedjeljak objavili izvatke razgovora.

Ured u Berlinu potvrdio je da su bivšu kancelarku Angelu Merkel, koja je s dužnosti otišla krajem 2021., doista kontaktirali ruske šaljivdžije.

"Mogu potvrditi telefonski poziv s pozivateljem koji se predstavljao kao bivši (ukrajinski) predsjednik Petro Porošenko", rekao je glasnogovornik Merkel za dpa.

Šaljivi pozivatelji, koji se nazivaju Vovan i Lexus, poznati su po tome da obmanjuju svjetske vođe i slavne osobe predstavljajući se kao drugi dužnosnici u telefonskim pozivima.

Smatraju se bliskima vladi predsjednika Vladimira Putina.

Ured Angele Merkel u priopćenju je naveo da je telefonski razgovor bio 12. siječnja i da su ga prevele službe njemačkog ministarstva vanjskih poslova.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin drži govor Rafalna paljba po Zapadu Putin šokirao na kraju gotovo dvosatnog govora: Rusija je izašla iz sporazuma o nuklearnom naoružanju

U priopćenju se navodi da je Merkel izvijestila ministarstvo vanjskih poslova o svojim dojmovima iz razgovora.

Merkel je tijekom svojeg mandata često imala posla s Porošenkom. Porošenko (57) vodio je Ukrajinu od 2014. do 2019. prije nego što ga je naslijedio sadašnji ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene