Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zašto ih nitko ne zaustavlja?

Najnoviji potez IS-a ledi krv u žilama - Locirali novu metu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od egzekutora spomenuo je 'blizinu Rima'.

Još jedan video Islamske države (IS) na kojem se vidi pogubljenje 21 egipatskog zarobljenika zaprepastio je svijet. Egipatski kršćani navodno su zaklani na obalama mediteranskog mora u Libiji.

Kao i svaki puta do sada, nije riječ o pukom zastrašivanju već i o teatru - sve je pomno izrežirano; džihadisti su u crnom, svi zarobljenici u narančastim odijelima, logo Islamske države je istaknut.

Poruke koje šalju islamisti također su pomno odabrane. Jedan od egzekutora spomenuo je 'blizinu Rima', a s obzirom da su ovaj puta ubijeni kršćani, analitičari ovaj potez IS-a tumače kao direktnu prijetnju Crkvi, odnosno da Islamska država planira doći do njezinog srca, Rima.

Pročitajte i ovo Čuvari Kristova groba Velika tradicija U Betini se održava običaj čuvanja Kristova groba: Pazi se na svaki detalj, a biti dio toga posebna je čast Rupa na cesti duboka 10 metara VIDEO Otvorila se golema rupa na ulici, progutala je dva automobila

Nove brutalne snimke potresaju svijet!

A činjenica je da IS napreduje prema Zapadu - nova granica rata je Libija, a usprkos zračnim akcijama međunarodne koalicije, islamisti osvajaju nove teritorije, piše itv.com.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene