446075
446075
446075
446075
446075

Aleksandar 'Fidel' Vučić držao govor od pet i pol sati, Šešelju predložio pelene

  • , 09.08.2016., 22:35
  • Autor:
  • komentara

Duge dijelove svoga govora posvetio je sporednim stvarima, kao što su ljepote srbijanskih turističkih mjesta, podsjećajući na beskonačne traktate komunističkih čelnika u sovjetsko doba.

 
 
 
 
Oporba je govor Aleksandra Vučića usporedila s onima iz sovjetskog doba (FOTO: AFP)
Oporba je govor Aleksandra Vučića usporedila s onima iz sovjetskog doba (FOTO: AFP)

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić najavio je u utorak ubrzanje gospodarskih reformi i smanjenje javnog sektora u pet i pol sati dugom govoru koji je oporba usporedila s govorima iz sovjetskog doba kada se nije moglo otići ni na WC.

Vučić, čelnik desnoga centra i bivši ultranacionalist koji je na vlast došao 2014., iznio je pred parlamentom program nove vlade koju je predstavio u ponedjeljak, gotovo četiri mjeseca nakon pobjede na prijevremenim izborima.

I izvoz i investicije porast će kako bi ostvarili rast gospodarstva od 13 % do kraja četverogodišnjeg mandata, rekao je Vučić Ponovio je kako mu je cilj do 2019. završiti pristupne pregovore s EU.

Dug zemlje past će do 2020. na 60 posto BDP-a, kaže Vučić. "Kada sve te brojke uzmemo u obzir, jasno je da možemo govoriti o zlatnom dobu za Srbiju", istaknuo je.

Duge dijelove svoga govora posvetio je sporednim stvarima, kao što su ljepote srbijanskih turističkih mjesta, podsjećajući na beskonačne traktate komunističkih čelnika u sovjetsko doba.

"Je li ugrožen rekord Fidela Castra?", upitao je oporbeni političar Saša Radulović, misleći na kubanskoga čelnika poznatog po govorima koji su znali trajati po nekoliko sati.

Kada je ultranacionalistički vođa Vojislav Šešelj zatražio stanku da bi otišao na WC, Vučić mu je uzvratio: "Ja ne moram izlaziti iz dvorane, ali vama gospodine Šešelj možemo nabaviti pelene". (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se