Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Maratonac

Aleksandar 'Fidel' Vučić držao govor od pet i pol sati, Šešelju predložio pelene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Duge dijelove svoga govora posvetio je sporednim stvarima, kao što su ljepote srbijanskih turističkih mjesta, podsjećajući na beskonačne traktate komunističkih čelnika u sovjetsko doba.

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić najavio je u utorak ubrzanje gospodarskih reformi i smanjenje javnog sektora u pet i pol sati dugom govoru koji je oporba usporedila s govorima iz sovjetskog doba kada se nije moglo otići ni na WC.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Aleksandar Vučić Geopolitika Vučić upozorio: "Za tri do četiri mjeseca bit će najgora situacija od Drugog svjetskog rata"

Vučić, čelnik desnoga centra i bivši ultranacionalist koji je na vlast došao 2014., iznio je pred parlamentom program nove vlade koju je predstavio u ponedjeljak, gotovo četiri mjeseca nakon pobjede na prijevremenim izborima.

I izvoz i investicije porast će kako bi ostvarili rast gospodarstva od 13 % do kraja četverogodišnjeg mandata, rekao je Vučić Ponovio je kako mu je cilj do 2019. završiti pristupne pregovore s EU.

Dug zemlje past će do 2020. na 60 posto BDP-a, kaže Vučić. "Kada sve te brojke uzmemo u obzir, jasno je da možemo govoriti o zlatnom dobu za Srbiju", istaknuo je.

Duge dijelove svoga govora posvetio je sporednim stvarima, kao što su ljepote srbijanskih turističkih mjesta, podsjećajući na beskonačne traktate komunističkih čelnika u sovjetsko doba.

"Je li ugrožen rekord Fidela Castra?", upitao je oporbeni političar Saša Radulović, misleći na kubanskoga čelnika poznatog po govorima koji su znali trajati po nekoliko sati.

Kada je ultranacionalistički vođa Vojislav Šešelj zatražio stanku da bi otišao na WC, Vučić mu je uzvratio: "Ja ne moram izlaziti iz dvorane, ali vama gospodine Šešelj možemo nabaviti pelene". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene