Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prikupljeno 1,4 milijuna dolara

Akcija za Nikolu Teslu uspjela: Entuzijasti prikupili novac i spasili zemljište!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Matthew Inman, tvorac stranice The Oatmeal i strip komičar, pokrenuo je kampanju 'Let's build a goddamn Tesla museum!' (Izgradimo prokleti Teslin muzej!).

Inmanova je kampanja trebala prikupiti 850.000 dolara za kupnju zemljišta na kojem bi se izgradio muzej, no na kraju, Inman je prikupio gotovo 1,4 milijuna dolara.

Pročitajte i ovo Zemljište koje će država dati Crkvi Okončan višegodišnji spor FOTOGALERIJA Ovo su zemljišta koja će država dati Crkvi u zamjenu za Dinamov stadion Potpisivanje sporazuma Dinamov stadion "Nema više prepreka za izgradnju novog stadiona u Maksimiru": Plenković otkrio kada bi mogao biti gotov

Tim je novcem kupljen posjed omeđen šumom koja se proteže na gotovo 65.000 četvornih metara. Nekretnina koja se nalazi na kupljenom zemljištu nekoć je bio laboratorij kojim se Tesla služio, prenosi Arstechnica.com.

U petak je grupa znanstvenika poznata pod imenom Teslin znanstveni centar, u Wardenclyffu, kupila 65.000 četvornih metara zemljišta na istoku Long Islanda kako bi otvorili Znanstveni centar i muzej 'Nikola Tesla'.

>> 'Da je Tesla živ, stisnuo bi vam 'petaka''

Matt Inman, kreator web stranice za prikupljanje novca, rekao je kako je njegov pothvat 'jednostavan...ali skup'.
Inman je planirao prikupiti 850.000 dolara, a na kraju je prikupio gotovo 1,4 milijuna dolara za osnivanje prvog američkog muzeja posvećenog Nikoli Tesli.

New York Times je izvijestio kako je Inman donacije skupio od stanovnika više od stotinu različitih zemalja u svijetu. Sada će konačno rezultati Teslinih briljantnih znanstvenih postignuća biti prezentirani ljudima koji se dive njegovom radu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene