452275
452275
452275
452275
452275

PROSVJED SE OTEO KONTROLI Umirovljenici nasrnuli na policijske snage

Velik broj grčkih umirovljenika danas je izašao na ulice, a kako su postali nasilni, policija je na njih bacila suzavac.

 
 
 
 
Penzioneri postali agresivni (VIDEO: Reuters)
Penzioneri postali agresivni (VIDEO: Reuters)

Grčka policija suzavcem je pokušala pod kontrolu staviti prosvjed penzionera koji su dan uoči izglasavanja državnog budžeta za 2017., postali agresivni.

Umirovljenici te južne europske zemlje masovno su na ulice izašli jer je vlada odlučila rezati njihove pogodnosti kao dio mjera štednja koje traže međunarodni kreditori.

Oko 1.500 umirovljenika pokušali su umarširati u ured premijera Alexisa Tsiprasa, a specijalne policijske snage blokirale su im put, javlja Reuters.

To je razljutilo prosvjednike pa su zaljuljali policijski autobus u pokušaju da ga prevrnu. Na policajce su bacali razne predmete i fizički se pokušali probiti kroz kordon.

''Borimo se za dostojanstvenu mirovinu za stare dane. Radili smo četrdeset godina kako bi imali pristojne mirovine, a danas nam ih stalno smanjuju. Zašto traže još snižavanja naših mirovina? Gdje je novac koji smo uplaćivali sve ove godine?'', rekao je na prosvjedu penzioner Panagiotis Amougios.

Grčka vlada večeras bi trebala imati proračun za sljedeću godinu, a rezanja o kojima ga moraju podvrgnuti odnose se i na umirovljeničke prihode.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se