Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Talibani zanijekali umješanost

Afganistan: Ubijena Sushmita Banerjee, sumnja se na talibane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indijska spisateljica Sushmita Banerjee (49), po čijoj je knjizi snimljen i bollywoodski film 'Escape from Taliban', ubijena je u noći na četvrtak u Afganistanu gdje je trebala raditi na snimanju filma o životu afganistanskih žena, izvijestila je u petak policija.

Ubojstvo Banerjee posljednje je u nizu napada na žene u toj konzervativnoj islamskoj državi. Afganistanski talibani zanijekali su umiješanost u ubojstvo.

Sushmita Banerjee svoju je životnu priču o bijegu iz Afganistana 1995. ispričala u knjizi "A Kabuliwala's Bengali Wife". Pobjegla je nakon što joj je postalo nepodnošljivo živjeti pod talibanskim režimom, a u Kabulu je živjela od 1988. kada se udala za supruga Afganistanca. U glavnome je gradu vodila ambulantu koju su talibani zatvorili, a nju zatočili u kućnome pritvoru iz kojega je 1995. pobjegla kroz tunel koji je sama prokopala u svom domu.

>> U Afganistan odlazi 154 vojnika, među njima 9 žena

Tijekom bijega talibani su je uhitili, no na kraju ih je uspjela uvjeriti da je puste, jer je Indijka. U siječnju ove godine vratila se u Afganistan te u Paktiti radila kao zdravstvena radnica.

Skupina naoružanih muškaraca upala je u njezin dom u noći na četvrtak. Svezali su Sushmitu i njezina supruga, a nju potom izveli van i na nju pucali više puta, rekao je šef policije Paktike, dodavši kako se sumnja u umiješanost talibana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Noa Milivojev Traje suđenje Cure detalji optužnice: Monstruozni ubojica tiktokerice njezinoj majci slao poruke nakon što joj je udavio kćer i izrezao je na komade Slika nije dostupna da nitko to više ne napravi Sablasna upozorenja: Talibani na trgove objesili tijela ljudi za koje tvrde da su otmičari

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene