Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cilj uspostavljanje vlasti

Afganistan: NATO pokrenuo ofenzivu protiv talibana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki, britanski i afganistanski vojnici počeli su veliku ofenzivu protiv talibana u pokrajini Helmand, javljaju agencije pozivajući se na iskaze svjedoka.

Operacija, koja za cilj ima protjerivanje talibana iz njihovog glavnog uporišta u gradu Mardžahu, bila je unaprijed najavljena, kako bi se upozorilo stanovništvo. 'Cilj ove operacije je jasan i ne treba ga skrivati...Cilj je, među ostalim pokazati da afganistanska vlada može uspostaviti vlast gdje god i kad god hoće', rekao je ranije glasnogovornik NATO-a James Appathurai.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Teška pitanja Evakuacije ljudi iz Afganistana u tijeku, ministri NATO-a razmatraju buduće odnose s talibanima Robert MIkac ZA DNEVNIK NOVE TV Odlikovani časnik NATO-ove misije u Afganistanu Robert Mikac o prvim porukama talibana: "Vrlo teško im možemo vjerovati. No, postoji jedna svijetla točka..."

'Uspjeh ove operacije neće biti u vojnom pomaku, bit će u tjednima i mjesecima koji dolaze, kada narod Helmanda osjeti dobrobiti sigurnosti, bolje vlasti i gospodarskih mogućnosti', dodao je Appathurai. U ofenzivu je uključeno oko 4.500 savezničkih i 1.500 afganistanskih vojnika. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene