Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pri prolasku konvoja

Afganistan: Bombaš na magarcu ubio trojicu NATO-ovih vojnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trojicu NATO-ovih vojnika i Afganistanca, prevoditelja, ubio je u utorak bombaš samoubojica na magarcu koji je aktivirao eksploziv pri prolasku vojnog konvoja u pokrajini Vardaku, jugozapadno od Kabula.

'Bombaš samoubojica, koji je jahao na magarcu, dignuo se u zrak pri prolasku konvoja afganistanskih i međunarodnih snaga. Poginula su trojica stranih vojnika i prevoditelj, Afganistanac, a četvorica afganistanskih vojnika su ranjena', rekao je za AFP Ataulah Hogjani, glasnogovornik pokrajinske vlade Vardaka.

NATO-ove međunarodne snage u Afganistanu (ISAF) potvrdile su u priopćenju smrt trojice svojih vojnika, ne navodeći njihovu nacionalnost.

Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za napad. Bombaški napadi su najčešći način borbe pobunjenika.

Pokrajina Vardak je uporište talibana koji se od pada 2001. bore protiv afganistanske vlade i međunarodne koalicije koja ima stotinjak tisuća ljudi, među kojima je najviše Amerikanaca. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih Ilustracija EUFOR Althea NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene