Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad u Münchenu

POKOLJ PLANIRAO GODINU DANA 18-godišnjak pištolj kupio ilegalno putem interneta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napadač iz Münchena napad i masovno ubojstvo planirao je godinu dana, priopćila je njemačka policija.

18-godišnji napadač iz Münchena napad je planirao posljednjih godinu dana, kažu u policiji nakon pretresa njegovog doma.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Policijski službenici još uvijek nisu uspjeli ispitati njegove roditelje. Prema pisanju njemačkih medija, roditelji su tijekom jučerašnjeg dana bili u straju teškog šoka.

Pištolj kojim je počinio pokolj kupio je ilegalno putem intereneta. U policiji dodaju i kako ni jedna od žrtava nije bila školski kolega napadača.

Njemački tužitelji potvrdili su da je napadač imao lažni Facebook profil kojim je mamio žrtve na mjesto napada.

Njemački mediji pišu da je mladić s tog lažnog profila objavio kako restoran u kojem je kasnije počinio masovno ubojstvo nudi popuste na hranu.

Napad u trgovačkom centru koji je u petak zavio Njemačku u crno počinio je 18-godišnji Iranac iz Muenchena. Motivi napada još su uvijek nepoznati. Mladić je nakon napada počinio samoubojstvo.

Nitko drugi nije osumnjičen za pucnjavu u kojoj je poginulo devet ljudi, a najmanje 35 osoba ozlijeđena, od čega 10 teško.

Napad se dogodio u trgovačkom centru Olympia oko 5 kilometara sjeverozapadno od centra Münchena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene