Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spasioci mu nisu uspjeli pomoći

13-godišnjak spasio brata pa poginuo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poplave u Brisbaneu i okolici odnijele su 14 života, a među njima je i 13-godišnji dječak koji je stradao spašavajući 8-godišnjeg brata.

Braća su s majkom bila zatočena u automobilu u gradiću Toowomba, 127 kilometara od Brisbanea. Pokušavajući pobjeći od poplava, obitelj je ostala zatočena na cesti, a spasilačke službe su im krenule u pomoć.

Pročitajte i ovo Poplave u Rusiji i Kazahstanu Stotine domova poplavljeno Oglasile se sirene: Rekordne poplave u Rusiji i Kazahstanu, evakuirano više od 100.000 ljudi Poplava u Zagrebu Rak-rana Zagreb ulaže gotovo 22 milijuna eura u sustav sprječavanja urbanih poplava

>> Zastrašujući prizori poplavljenog Brisbanea

>> MVPEI: U poplavama nema stradalih Hrvata

'Nakon što smo im uspjeli prići, prvo sam došao do 13-godišnjaka pokušavajući ga spasiti. No, on je zamolio da prvo spasim njegovog mlađeg brata gurnuvši ga kroz prozor. Uspio sam ga uhvatiti i izvući na sigurno, a kada sam se okrenuo da izvučem i njega i majku, bujica je odnijela automobil. Majci i djetetu na žalost nije bilo spasa', opisao je situaciju spasitelj Warren McErlean.

Grad Toowoomba i cijela Lockyer Valley su potpuno devastirani, a cijeli gradovi su neprepoznatljivi. Spasilačke službe patroliraju gradom i raspoređene su po gradu u potrazi za nestalim osobama.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene