Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Snage za brzo djelovanje

12.000 vojnika u 'Anakondi', stižu i Amerikanci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velika vojna vježba počinje u srijedu u Poljskoj i u njoj će sudjelovati 12.500 vojnika, među kojima 750 vojnika iz osam drugih zemalja NATO-a, priopćilo je u utorak navečer poljsko ministarstvo obrane.

Ova se vježba od 2006. organizira svake dvije godine pod nazivom Anakonda i postala je "trajni elemenat NATO-a", ističe ministarstvo.

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Slika nije dostupna Zamišljeni ogresor 'ANAKONDA' Najveća vojna vježba u istočnoj Europi nakon pada komunizma

Osim Poljske, u toj vježbi sudjeluju vojnici iz Estonije, Litve, Nizozemske, Češke, Mađarske, Kanade, SAD-a i Velike Britanije. Odvijat će se do 3. listopada na sjeveru Poljske, a glavni joj je cilj izvršiti pripreme za prihvat, u slučaju potrebe, snaga NATO-a za brzo djelovanje.

Širi se NATO, ali i Rusi: Stižu novi ratni brodovi!

Poljska i baltičke zemlje zabrinute su za svoju sigurnost nakon što je Rusija u ožujku, podupirući separatističku pobunu na istoku Ukrajine, anektirala Krim. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene