Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema mira ni na procesiji

11 poginulih u proslavi Djevice od Guadalupe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U pucnjavi tijekom proslave Djevice od Guadalupe na zapadu Meksika poginulo je 11 osoba.

Pucnjava se dogodila za vrijeme velike proslave na glavnom trgu gradića Tecalitlan. Naoružani članovi jedne bande iz automobila su pucali po ljudima koji su se spremali za proslavu jednog od najvećih meksičkih praznika, obilježavanju Djevice od Guadalupe.

Pročitajte i ovo Željko Cvrtila i Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Ilegalno oružje Cvrtila o pucnjavi na zagrebačkim ulicama: ''Treba više policije na cesti, a manje u kancelarijama'' Policija na terenu nakon pucnjave na zagrebačkoj Trešnjevci Pucnjava na Trešnjevci VIDEO Užas u Zagrebu: U muškarca ispalio nekoliko hitaca pa pobjegao!

>> VIDEO: Pronašli masovnu grobnicu 14-godišnjeg ubojice

>> U eksploziji hotela u Meksiku sedam mrtvih

U pucnjavi je bačena i ručna granata, a 10 ljudi je poginulo na listu mjesta. Jedanaesta osoba je pronađena mrtvom nekoliko ulica dalje, a kako je ustanovljeno da se radi o bratu jednog od ubijenih na glavnom trgu, pretpostavlja se kako se radi o sukobu protivničkih bandi.

Zbog ove činjenice, cijela proslave Djevice od Guadalupe diljem zemlje prošla je u manje svečanom tonu. Ipak, u glavnom gradu Mexico Cityu okupljeno je mnoštvo vjernika koji su u procesiji između ostalog molili za mir u Meksiku u kojem se posljednjih godina praktično svakodnevno događaju sukobi vezani uz narko kartele u kojima pogiba veliki broj osoba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene